Cibonu u petak, 16. veljače, u 17:00 sati na splitskim Gripama očekuje utakmica polufinala Kupa Krešimir Ćosić, protivnik je Dubrava.

Pred Cibonom se nalazi zadnja prepreka za ulazak u finale Kupa Krešimir Ćosić, protivnik je dobro poznata ekipa iz Favbet Premijer lige, Dubrava. Kroz sezonu ove dvije ekipe odigrale su samo jedan međusobni susret u kojem je pobjedu ostvarila Cibona. 

Cibona je u dosadašnja 32 izdanja Kupa Krešimir Ćosić igrala u finalu 20 puta, dok će s druge strane Dubrava tražiti svoj prvi ulazak u veliko finale. Upravo je susret protiv Kvarnera pokazao da nema laganih protivnika, a Dubrava je momčad s nekoliko kvalitetnih pojedinaca i sigurno neće biti lagano.

“Imamo jedan dan slobodno, iskoristili smo ga prvenstveno za odmor, a onda i za pripremu samog polufinala protiv Dubrave. Oni su odigrali jedan jako dobar susret protiv Osijeka od početka do kraja. Analizirali smo do kraja njihovu igru kako u napadu tako i obrani. Mi smo našu utakmicu odigrali na kraju s rotacijom od deset igrača, čime smo spriječili da se preveliku potrošnju. Kad smo već došli ovako daleko, do polufinala, cilj je dobiti sljedeće dvije utakmice kao i svakom igraču te osvojiti naslov.” – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona, uoči utakmice.

Filip Bundović istaknuo je da nositi dres Cibone, unatoč problemima s rotacijom, uvijek znači biti spreman za velika očekivanja. 

“Cibona uvijek ima velika očekivanja u natjecanjima, tako i ovom. Došli smo do polufinala i nadamo se sutra pobjedi i što boljoj igri. Zadovoljan sam što nas do sada nije zapao ni jedan ABA ligaš, ali ni Dubrava nije ekipa za podcijeniti i moramo ih od prve do zadnje minute ozbiljno shvatiti. Odradili smo dobre pripreme za utakmicu, uigrali smo sve dogovoreno, i vjerujemo da ćemo to na parketu i prikazati.” – rekao je Filip Bundović u najavi utakmice.

Utakmica je na rasporedu u petak, 16. veljače, s početkom u 17:00 sati u Maloj dvorani Gripe, a prijenos možete pratiti putem MAX Sport kanala.

 

PHOTO: Ivica Čavka/KK Split