U sklopu 15. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u ponedjeljak, 08. siječnja, u Draženovom domu ugostiti Zabok.

Košarkaši Cibone u petak su u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige upisali pobjedu u Beogradu protiv FMP-a, bila je to važna pobjeda u borbi za doigravanje jer ostvarena je i dovoljna razlika za bolji međusobni omjer s beogradskom momčadi na kraju sezone.

Odmora nije bilo previše, slijede obveze u domaćem prvenstvu jer u ponedjeljak, o8. siječnja, u Draženov dom dolazi Zabok. Momčad je to koja se nalazi na omjeru od pet pobjeda i devet poraza te se bori za svoje mjesto u Ligi za prvaka.

‘Nakon pobjede u Beogradu, atmosfera je odlična i spremni dočekujemo Zabok na početku niza od čak devet utakmica u Zagrebu. Zabok po mom mišljenju pripada u srednji dom Premijer lige. Posebno smo oprezni nakon naše prve međusobne utakmice u kojoj je Zabok imao odličnih perioda. Vjerujem da će njihov trener Tomas težiti da poveća broj upravo takvih minuta, dok ćemo mi od samog početka probati odvesti utakmicu u mirnije vode za nas. Imaju nekoliko vrsnih pojedinaca, ali smatram da nas je naš trener Repeša odlično pripremio za utakmicu. Iako će nam nedostajati Aleksandar Aranitović siguran sam da ćemo upisati novu pobjedu pred svojom publikom koju ovim putem pozivam da nas podrži, a mi ćemo se odužiti angažmanom i pobjedom.’  – rekao je Filip Ferderber, igrač KK Cibona.

Što se tiče dosadašnjeg dijela domaćeg prvenstva za Cibonu, nakon odigranih 14 kola, upisano je 12 pobjeda te samo dva poraza od Zadra i Šibenke. Ipak, zbog sitnih zdravstvenih problema, Dino Repeša neće moći računati na Aleksandra Aranitovića što je svakako udarac za ionako skraćenu rotaciju.

‘Neće nam biti lako s obzirom na rotaciju, nadam se da ćemo uspjeti oporaviti sve igrače koji imaju manje ozljede. Što se tiče Zaboka, oni su jako interesantna ekipa, spoj mladosti i iskustva koja igra jako dobro pod vodstvom trenera Tomasa. Nije iznenađenje da su nedavno dobili Dinamo u gostima te odigrali odlično prvo poluvrijeme protiv Splita u Kupu. Od pojedinaca, prednjači dvojac Neal, kojeg sam prošle godine imao priliku trenirati u Češkoj, te Dino Cinac koji je stekao iskustvo igrajući ozbiljan nivo košarke. Moramo pripaziti na tu pick&pop igru s njim, pa imaju odlične šutere kao što su Buljević i Savić. Oni su ekipa koja posjeduje određenu kvalitetu, ali mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo kako bi upisali novu pobjedu.’ – najavio je utakmicu trener KK Cibona, Dino Repeša.

Utakmica se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 20:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane uoči početka.