U sklopu 12. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona će u subotu, 16. prosinca, gostovati u Laktašima, a protivnik je Igokea.

Košarkaši Cibone tijekom studenog ostvarili su niz od sedam uzastopnih pobjeda koji je počeo pobjedom u gostima protiv Splita u sklopu domaćeg prvenstva. Niz je prekinut porazima od Mege i Crvene zvezde, ali nova utakmica protiv Splita značila je i početak novog niza. Uz pobjedu protiv Žutih, upisane su i pobjede protiv Zadra u domaćem prvenstvu te DepoLink Škrljeva u sklopu Kupa Krešimir Ćosić.

Vukovi će u subotu nastavak niza tražiti s novim trenerom na klupi, utakmica se igra u Laktašima, a čeka ih drugoplasirana Igokea.

‘Nakon prvog tjedna što sam s ekipom, mogu reći da igrači jako dobro primaju nove informacije, a ono najbitnije je da ćemo biti kompletni u Laktašima. Igokea je ekipa koja ove godine igra odlično i nije slučajnost da s omjerom 9-2 drže drugo mjesto. Ono što je najbitnije da mi limitiramo njihove šutere kao što su Moody, Jeremić i Milosavljević. To su igrači koji ne smiju početi susret s otvorenim šutevima, odnosno lakim poenima. Defanzivna tranzicija će biti ključna da ih usporimo, da ih svedemo pet na pet te kontrola skoka da im onemogućimo lake poene. Bit će to težak ispit, ali mislim da i mi imamo naše šanse ako budemo fokusirani svih 40 minuta kao što smo bili u prethodna dva susreta. Možemo dovesti egal u završnicu utakmice te pokušati iznenaditi kvalitetnog domaćina.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.   

Matej Bošnjak jedan je od igrača iz rostera Vukova koji je već imao priliku raditi s novim trenerom Repešom, a sada će u Laktašima obojica predstavljati Cibonu.

‘Upoznat sam s njegovim načinom rada iz reprezentacije i stvarno mislim da ćemo pod njim podići našu igru u ostatku sezone na jedan viši nivo. U Laktašima nas čeka Igokea koja je jedna stvarno kvalitetna i iskusna ekipa, a što pokazuje njihovo mjesto na tablici. Moramo posebno pripaziti na njihovog amerikanca Moodyja koji je stvarno jedan kvalitetan igrač, što je pokazao u dosadašnjem dijelu sezone te moramo odgovoriti na njihovu fizičku igru. Oni ulaze u ovu utakmicu kao favoriti, mi se moramo postaviti jako i karakterno što smo pokazali da možemo, i mislim da onda imamo svoje šanse tamo.’ – rekao je Matej Bošnjak.

Utakmica se igra u subotu, 16. prosinca, u Laktašima s početkom u 17:00 sati, a prijenos iste je na kanalu Arena Sport TV 1.