U sklopu 13. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u ponedjeljak, 18. prosinca, u Draženovom domu dočekati Alkar.

Košarkaši Cibone vratili su se iz Laktaša s punim plijenom, svladana je Igokea, ali već u ponedjeljak, 18. prosinca, očekuju ih obveze u sklopu domaćeg prvenstva jer u Draženov dom dolazi Alkar.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Cibona se nalazi na drugom mjestu s omjerom 10-2 te jednu pobjedu zaostaje za prvoplasiranim Zadrom.

‘Nema puno vremena za slavlje, nakon Igokee slijedi nam domaća utakmica protiv Alkara. Sigurno je, s obzirom na situaciju u kojoj jesmo, da neće biti lako, pogotovo jer se Alkar pojačao dovevši novog stranca Andersona. Moramo pripaziti na pick&pop igru s Vučićem kad je na petici i rastvara reket te aktivnost Aloka na skoku gdje moramo biti čvršći baš zbog toga jer smo u posljednjim utakmicama imali probleme na skoku.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.   

Alkar se nakon odigranih 12 utakmica nalazi na 10. mjestu prvenstvene ljestvice s omjerom od tri pobjede i devet poraza. 

‘Mi smo trenutno u dobrom ritmu, spojili smo četiri pobjede u svim natjecanjima no nemamo puno vremena za slavlje. U idućih pet dana očekuju nas tri utakmice, prva već u ponedjeljak protiv Alkara. Pripremit ćemo se najbolje što možemo u ovom kratkom roku, odigrati ozbiljno od prve minute te pokušati doći do nove pobjede’ – rekao je Ivan Majcunić.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 18. prosinca, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18:00 sati, a prijenos iste je na HKS TV platformi.