U sklopu 10. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona će u nedjelju, 03. prosinca, gostovati u Beogradu kod Crvene zvezde.

Nakon što je tijekom tjedna odradila dvije utakmice u sklopu domaćeg prvenstva, Cibona se sada okreće regionalnoj AdmiralBet ABA ligi i gostovanju u beogradskoj Štark Areni kod Crvene zvezde.

‘Crvena zvezda je momčad koja ima interes zadržati se na vrhu tablice, a pobjeda im je, naravno, imperativ. Očekujem vrlo tvrdu i zahtjevnu utakmicu, ali smatram da će Crvena zvezda zbog svog rasporeda iskoristiti širi kadar igrača. Naš cilj je pružiti im maksimalan otpor, svaki igrač u njihovoj ekipi posjeduje kvalitete za odigravanje utakmice u visokom ritmu, a na nama je kako ćemo im odgovoriti.’ – rekao je Tomislav Buljan u najavi utakmice.   

Crvena zvezda nakon devet odigranih utakmica zauzima prvu poziciju s omjerom od osam pobjeda te jednim porazom. U sklopu Eurolige situacija je nešto drugačija jer upisali su do sada sedam poraza i četiri pobjede što nije dovoljno za playoff mjesta.

‘Utakmica protiv Crvene zvezde koja nas čeka u Beogradu je za nas jedno vrlo teško gostovanje, oni su momčad koja je do sada upisala samo jedan poraz od Partizana. Oni su u gustom ritmu utakmica i očekujemo da će izvesti kombiniranu postavu gdje će Kuzmić i Ilić dobiti više prilika. Imaju i neke probleme s ozljedama kao recimo Hange, međutim bez obzira na to, oni imaju toliko širok roster i sve su to izrazito kvalitetni igrači. Očekuje nas jedna vrlo zahtjevna i teška utakmica. – osvrnuo se trener Jakša Vulić na suparnika.

Cibona je nakon tri pobjede u nizu protiv Mornara, Krke i SC Derbyja upisala poraz u posljednjem kolu od Mege. Protiv jedne euroligaške momčadi poput Crvene zvezde teško je očekivati pobjedu, ali igrači su fokusirani na jedan cilj, a to je odgovoriti suparniku na najbolji mogući način.

‘S naše strane, mi se ne možemo fokusirati na njihove pojedince, već moramo njihovoj napadačkoj igri odgovoriti našom kolektivnom obranom gdje ćemo nastojati limitirati njihove najbolje igrače, a to su definitivno Teodosić, Iago, Napier, a i u ovoj posljednjoj utakmici protiv Efesa je Nedović odigrao na vrhunskoj razini. Zato se nema smisla fokusirati na pojedince nego trebamo odigrati kolektivno na najvišem mogućem nivou i pokušati se suprotstaviti se kvalitetnom suparniku.’ – zaključio je Vulić. 

Utakmica se igra u nedjelju, 03. prosinca, u Štark Areni s početkom u 19:00 sati, a prijenos možete pratiti putem Arena Sport 2 kanala.