Šibenka – Cibona 70:86 (19:21, 38:42, 55:67, 70:86)

Košarkaši Cibone pobijedili su na Baldekinu Šibenku s 86:70, u nastavku Lige za prvaka, pa zajedno sa Zadrom i dalje dijele prvo mjesto na ljestvici hrvatskog prvenstva nakon šest utakmica doigravanja.

Gledali smo izjednačeno prvo poluvrijeme. Cibona je igrala bez Mazalina tako da je igrački kadar popunio, osim Frančeševića, još jedan junior Josip Pavković. Sesarova je momčad slavila prilično lako protiv Šibenčana u svim dosadašnjim utakmicama, a ovoga je puta bilo nešto teže. Paić je donio snagu pod obručem, pa je bilo zanimljivih okršaja s Ljubičićem. Cibosi su poveli s 19:14, ali su polovicom druge četvrtine košarkaši Šibenke vodili u nekoliko navrata, a posljednji puta s 31:30. Tricom Radovčića i poenima Ljubičića s linije slobodnih bacanja „Vukovi“ su stigli i do najveće prednosti 40:34. U prvom je dijelu aktualni prvak imao 10 skokova više, ali je šut za dva poena bio tek prosječan. Osim toga važni igrači Kapusta, Aranitović i Smajlagić nisu zabili niti koš u prvih 20 minuta, pa su najzaslužniji za minimalno vodstvo bili Ljubičić sa 16, te Perasović i Majcunić koji su postigli po 9 poena. S druge strane kapetan domaćih Paić je dokazao svoju vrijednost s 12 koševa.

Cibona je početkom nastavka riješila pitanje pobjednika. Ljubičić je brzo otišao na 20 koševa, Kapusta se organizacijski razbudio, a pratnja je krenula i sa svih ostalih adresa. Zagrepčani su zaigrali momčadski, tako da motivirani domaćin više nije imao šansu. Posljednja četvrtina nudila je i relacije opuštanja. Bilo je vremena i za egzibiciju i sedam minuta prije svršetka Sesarovi izabranici su prvi puta došli do 20 koševa viška 84:64. Tako su poneku minutu na svršetku šibenske priče dobili i mladići Frančešević i Pavković. Najbolju utakmicu sezone u HT Premijer ligi odigrao je Krešimir Ljubičić koji je ubacio 25 poena uz 10 skokova, a igrao je samo 23 minute. Pogodio je 10 lopti iz 13 pokušaja. Uz njega su bila još četvorica „dvoznamenkastih“. Perasović i Majcunić ubacili su po 13, Radovčić je dodao 12, a Vuković 11 koševa. Kapusta je ovoga puta imao 7 skokova i 7 asistencija. Kod Šibenke su Kakar i Paić postigli po 12 poena.

Josip Sesar, trener Cibone:
„Čestitke mojim igračima na još jednoj pobjedi. U prvom poluvremenu smo tražili pravi ritam, budući da smo ostali bez Mazalina, a ionako smo deficitarni na tim visokim pozicijama. No, u nastavku smo odigrali puno agresivnije, pomaknuli smo njihove šutere daleko od koša i zasluženo pobijedili. Pohvalio bih odličnu atmosferu u dvorani i još jednom čestitam njihovom treneru Milačiću na vrlo uspješnoj sezoni koju imaju“.

Krešimir Radovčić, kapetan Cibone:
„Imali smo određenih problema s ozljedama i bolestima, ali smo ušli maksimalno angažirano. Odradili smo onako, kako smo se i dogovorili prije samog početka. Ispoštovali smo upute trenera i na kraju uvjerljivo pobijedili. Ovo je inače moj teren i uvijek se rado vraćam kući, samo je šteta što ne mogu ostati koji dan više jer mi to klupske obveze ne dopuštaju“.

Damir Milačić, trener Šibenke:
„Prvo bih kolegi i prijatelju Sesaru čestitao na funkciji novog izbornika naše reprezentacije i želim mu svu sreću. Pripremali smo se za ovu utakmicu da „preživimo“ prve dvije utakmice, u tomu smo uspjeli, međutim, nismo u tom ritmu nastavili u drugom poluvremenu. Bilo je susreta koje smo gubili s puno većom razlikom, ali sam ipak bio puno zadovoljniji nego ovaj puta. Morat ćemo poraditi na igri u preostalim dvobojima. Ciboni čestitam na zasluženoj pobjedi, mi se pak okrećemo sljedećem protivniku“.

Matej Perković, igrač Šibenke:
„Prije svega bih čestitao protivniku na pobjedi, malo mi je žao jer smo u prvom poluvremenu došli na samo minus četiri, no oni su kasnije ušli u seriju i teško nam je bilo vratiti se. Primali smo koševi ponajprije uslijed naših pogrešaka, imali smo problema u igri jedan na jedan, a nedostajalo nam je i energije. Nismo imali onoliku želju kao na prošloj utakmici s Cedevitom Junior, ali idemo dalje“.

Foto: Cibona