U 23. kolu AdmiralBet ABA lige sastaju se Cibona i FMP Soccerbet. Snage će odmjeriti u ponedjeljak, 27. ožujka, s početkom u 18 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu. Gledajući učinak u prethodnim međusobnim susretima, momčad s beogradskog  Železnika je uspješnija i dobila je prethodna četiri ogleda,a posljednji je odigran u prvom dijelu aktualne sezone kada je klub iz Srbije slavio s vrlo uvjerljivih 111:75 i potvrdio svoju visoku kvalitetu. Uostalom FMP je na 5.mjestu, iza Partizana, Crvene Zvezde, Budućnosti i Cedevita Olimpije i već je osigurao poziciju u doigravanju.

Što se Cibosa tiče, trenutna 11. pozicija može biti varljiva jer su Sesarovi izabranici u nekim susretima pokazali da se mogu suprotstaviti i najjačima u ovoj konkurenciji, pa i svladati velike favorite, posebno na domaćem parketu. Sada je svaka utakmica ključna za plasman u Top 8, iako  se to nije moglo ni u kojem trenutku označiti glavnim ciljem Vukova kojima je, ipak, primarno bilo ne ugroziti status i na vrijeme osigurati opstanak.

Što se tiče pojedinaca koji bi možda mogli imati ključnu ulogu u nadolazećem dvoboju zanimljiv će biti dvoboj Kapuste i Moorea, dvojice razigravača u svojim ekipama. Borna je imao odličan nastup u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije s 22 poena i 14 asistencija, dok je Charles za Beograđane ubacio 31 koš. Dakako da će obojica morati imati i značajnu podršku svojih suigrača, pri čemu je roster FMP-a širi iako to ne mora biti presudno.

„Oni su sjajna momčad s odličnim mladim trenerom. Igraju jako dobro cijelu sezonu i osigurali su play-off dok je nama ovaj dvoboj stigao u prilično nezgodnom trenutku jer igramo dan za danom, protiv teških suparnika. Bundović nam je na duže vrijeme izvan sastava, mislim da nećemo moći računati niti na Aranitovića, a Baković je otišao. Ostali igrači su nam na raspolaganju, a pozivam navijače da nam svojim bodrenjem pomognu i u ovom susretu“, poručio je trener Josip Sesar.

„Očekuje nas teška utakmica jer FMP zaista igra odlično. Doduše, odlaskom Fraziera su ipak oslabljeni u napadačkom dijelu, no doveli u dva nova američka pojačanja koja su se vrlo brzo uklopila u njihov sustav. Mi smo ostali u nešto suženoj rotaciji, ali unatoč  tomu očekujem dobar nastup naše momčadi i nadam se pobjedi. Vjerujem da će nam navijači opet dati onaj potrebni vjetar u leđa, pa ih svi zajedno pozivamo da dođu u što većem broju“, naglasio je Sven Smajlagić.

Ulaznice i za ovu utakmicu mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima kao i na blagajnama KC Dražen Petrović  koje se otvaraju dva sata prije početka dvoboja.

Foto: Cibona