Košarkaši Cibone plasirali su se u polufinale Supersport Kupa Krešimir Ćosić! Nakon napetog dvoboja sa Zadrom, Sesarovi su izabranici slavili sa 71:70 (20:20, 18:15, 19:21, 14:14). Naposljetku je presudilo pogođeno slobodno bacanje Borne Kapuste koji se, u redovima Cibone, prometnuo u prvo ime susreta.

Od samog početka bio je to neizvjestan ogled, kako i priliči ovakvom derbiju. Zadar je nakon tri minute igranja imao prednost 8:2, no Cibosi su odmah izjednačili. U takvom je ravnopravnom ritmu protekao i ostatak prve četvrtine koja je na kraju završila 20:20. U sljedećoj dionici Vukovi su bili nešto razigraniji i slobodniji, pa su cijelo vrijeme bili u vodstvu. U jednom trenutku došli su i do plus osam, ali ekipa Danijela Jusupa uspjela je smanjiti taj zaostatak pa se na poluvrijeme otišlo s 38:35.

U nastavku su Sesarovi igrači održavali svoj rezultatski plus, ali gostujući je sastav uspio izjednačiti pred sam kraj treće četvrtine na 54:54. Sven Smajlagić potom je pogodio tricu, a onda je Juan Davis Junior ubacio za konačnih 57:56. Kako se bližio kraj, tako je napetost dodatno rasla. U posljednjih 10 minuta tek je bilo izjednačeno. Igralo se praktički koš za koš, a presudile su posljednje tri sekunde. Borna Kapusta pogodio je jedno od dva dosuđena slobodna bacanja, a Dario Drežnjak potom je uz zvukove sirene promašio šut za dva poena i priliku za prolazak dalje. Cibona se tako s konačnih 71:70 plasirala u četiri najbolje ekipe u Kupu i sada je korak bliže obrani naslova.

Borna Kapusta s pobjedničkim se šutom prometnuo u najboljeg pojedinca u redovima Cibone. Sveukupno je ubacio 15 poena, a tome je dodao osam asistencija i četiri skoka. Jednak broj koševa upisao je Aleksandar Aranitović, uz još 5 skokova. Naposljetku, Ivan Perasović zabilježio je 10 poena i 4 skoka.

Najbolji strijelac među Jusupovim izabranicima bio je Marko Ramljak s 18 poena i 7 skokova. Dario Drežnjak ostvario je double-double učinak s 12 koševa i 11 skokova. Antonio Jordano upisao je 11 poena.

Vukovi će u polufinalu Kupa snage odmjeriti s momčadi Šibenke u petak od 20 sati.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Mislim da je i više nego zaslužena pobjeda. Čak bih rekao da smo trebali i ranije prelomiti utakmicu. Nismo bili pravi u nekim trenucima, ali Borna je bio taj koji je cijelo vrijeme predvodio, davao lopte i razigravao igrače. Ipak, bila je to sasvim zaslužena pobjeda. Timska, prije svega. Moram reći da smo imali velikih problema u tom „radnom dijelu“. Da smo imali taj dio, vjerujem da bi ovo otišlo u 10-15 razlike već krajem treće četvrtine.

Foto: Marin Sušić