Košarkaše Cibone očekuje novi ogled u domaćem prvenstvu. U sklopu 16. kola HT Premijer lige, na domaćem parketu Draženovog doma ugostit će sastav Gorice. Susret je na rasporedu u nedjelju od 18 sati.

Izabranici Braslava Turića nalaze se na začelju ligaške ljestvice sa 17 osvojenih bodova dok je Cibona trenutno petoplasirana s dva boda zaostatka, ali i utakmicom manje od vodećeg Zadra. Vukovi u nedjelju imaju priliku za povratak na pobjedničke staze, ali neće im biti lagano jer se Bikovi u ovom dijelu sezone bore za svaki bod. Podsjetimo, u prvom međusobnom dvoboju ove natjecateljske godine uspješniji su bili Cibosi koji su krajem listopada slavili u Velikoj Gorici sa 108:82.

Cibona i Gorica imaju dosta poveznica. Primjerice, Josip Sesar pet je godina proveo na klupi Gorice, a sada kao šef stručnog stožera Cibone priprema taktiku za nedjeljni ogled:

– Utakmica protiv Gorice nam dolazi nakon teškog poraza od Mornara gdje smo propustili veliku priliku. Međutim, što je, tu je. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu, trebamo se regenerirati i napraviti dobru pripremu na današnjem treningu. Sutra moramo odigrati s autoritetom i uzeti bodove.

Strateg zagrebačkog sastava sigurno na raspolaganju neće imati Lovru Mazalina, a Filip Bundović još je pod upitnikom. U konkurenciji će svakako biti Sven Smajlagić koji će pokušati  svojim iskustvom predvoditi ekipu do željenog ishoda:

– Utakmica protiv Gorice za nas je važna da prekinemo negativan niz, iako nam raspored i viroze ne idu u prilog. Svakako, očekujemo pobjedu i pozivam sve navijače da nas podrže i daju nam dodatni poticaj s tribina.

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, ali i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije susreta.

FOTO: Marin Sušić