Kada su sredinom druge četvrtine napravili seriju 23-0 i košarkaše Alkara ostavili bez poena čak šest minuta, bilo je jasno da se vraćaju oni energični Cibosi. Sesarovi igrači u sklopu 18. kola HT Premijer lige nadigrali su sinjski sastav sa 110:72 (23:20, 30:12, 32:20, 25:20) i ponovno zasjeli na vodeće mjesto ligaške ljestvice.

Dosta su oprezno obje momčadi otvorile današnji susret, a prva je četvrtina tricom Svena Smajlagića u posljednjim sekundama pripala Ciboni. Posebno raspoložen na samom početku bio je i Krešimir Ljubičić koji je u prvih 11 minuta ubacio 10 poena. U drugoj dionici Vukovi su krenuli agresivno, podigli su svoju energetsku razinu i praktički se nisu zaustavljali do kraja utakmice. Već su na poluvremenu ostvarili odličan rezultatski plus s 53:32.

U nastavku su Cibosi odigrali timski, baš onako po želji trenera. Alkar protiv tako raspoložene Cibone večeras nije imao šanse. Najveću dominaciju ostvarili su pojedinačno u drugoj i trećoj četvrtini, a u posljednjih su deset minuta došli i do svoje najveće prednosti +40. Tako su Sesarovi izabranici upisali treću pobjedu u posljednjih deset dana hrvatskog prvenstva.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je Sven Smajlagić sa 16 poena i 4 skoka, s tim da je Cibonina devetka ubacila četiri trice. Pratio ga je Krešimir Ljubičić koji je s 15 koševa imao stopostotnu realizaciju.  Ivan Perasović ubacio je 13 poena, Domagoj Vuković 11 uz 6 skokova, a po 10 poena upisali su Marko Baković i Borna Kapusta koji je uz još deset asistencija ponovno ostvario double-double učinak.

U momčadi Luke Bujasa najučinkovitiji je bio Christian Sean Peevy s 15 poena i 5 skokova. Imran Polutak ubacio je 13 poena uz također 5 skokova. Mladen Tomašević postigao je 12, a Hrvoje Vučić 11 koševa.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

– Bilo je bitno malo razbuditi momčad i ući s visokim intenzitetom u utakmicu. Ono što sam tražio od prve do zadnje minute jest da imamo koncentraciju i da se vratimo na ono što smo imali u prvom dijelu sezone. Mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli. Sigurno da će trebati još vremena da se svi igrači vrate u formu i dobiju na samopouzdanju, međutim iz treninga u trening nadam se da ćemo se dizati i da ćemo imati odličan kraj sezone.

KREŠIMIR LJUBIČIĆ, igrač Cibone:

– Čestitao bih svojim suigračima na pravom pristupu. Nama je ova utakmica bila potrebna za povratak na pravi put, mislim da smo u tome i uspjeli. Sebe ne bih izdvajao, to nije bitno. Bitno je da smo danas uvjerljivo pobijedili, da smo se držali dogovora i da u pozitivnom ritmu idemo naprijed.

LUKA BUJAS, trener Alkara:

– Ključ današnje utakmice bio je kod rezultata 27-26 za nas. Cibona je tada napravila veliku seriju 23-0, a mi smo imali crno razdoblje igre i mentalno smo pali. Već na poluvremenu je to bila razlika koja je odlučila pobjednika. Cibona je danas bila puno bolja ekipa, a nama preostaje da se dobro pripremimo za vrlo bitnu utakmicu sa Škrljevom koja nas čeka u borbi za ostanak u ligi.

MLADEN TOMAŠEVIĆ, igrač Alkara:

– Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu i nosili se s njima. Međutim, oni su u jednom trenutku napravili veliku seriju i time praktički riješili dvoboj.