Kadeti Cibone poraženi su na Jazinama. U drugom kolu Jedinstvene kadetske lige uspješniji od njih bili su igrači Zadra koji su slavili sa 87:72 (21:19, 16:14, 25:25, 25:14).

Zadrani su nešto bolje ušli u utakmicu, a nakon malo više od pet minuta igre imali su prednost od 13:5. Međutim, mladi Cibosi ubrzo su odgovorili, a dobrim nizom i tricom Borne Prlića u minuti su izjednačili na 13:13. Ubrzo su i preokrenuli rezultat u svoju korist, no domaćini su dvije sekunde prije kraja pogodili dva slobodna bacanja te s 21:19 završili prvu četvrtinu. U sljedećih deset minuta slična priča. Košarkaši Zadra vodili su, u jednom trenutku i s devet poena razlike, no gosti nisu dopuštali veće odvajanje. Na poluvrijeme se tako otišlo s 37:33.

Posebno izjednačena bila je treća četvrtina u kojoj su oba sastava ubacila po 25 poena i tu se činilo kao da će igrači Marka Trninića uspjeti sustići ta četiri koša zaostatka. No, to im u nastavku nije pošlo za rukom. U posljednjoj dionici Zadrani su ubacili u veću brzinu i na kraju slavili s 15 razlike.

Najučinkovitiji među Vukovima bio je kapetan Josip Pavković koji je s 23 poena i 16 skokova ostvario double-double učinak. Nino Žarković i Josip Krizmanić ubacili su svaki po 16 poena i 7 skokova. Najbolji strijelac u domaćem sastavu bio je Michael Ružić s 26 poena, a tome je pridodao i 8 skokova. Roko Zdrilić ubacio je 13, a Toni Josipović 10 koševa.

Sljedeća utakmica već je za vikend kada će mladi Cibosi u subotu od 14 sati odmjeriti snage s osječkim Vrijednosnicama u Draženovom domu.

MARKO TRNINIĆ, trener Cibone:

– Čestitam Zadru na pobjedi i na domaćinstvu. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu tri četvrtine, a nažalost u zadnjoj nam je nedostajalo svježine. Mislim da smo izgubili u drugom poluvremenu zbog velikog broja napadačkih skokova Zadra, što je sigurno utjecalo na rezultat. Generalno sam zadovoljan, mislim da imamo prostora za napredak, i da ćemo za vikend odigrati bolju utakmicu i doći do pobjede.

MARKO SELIN, trener Zadra:

– Čestitam prvo igračima Cibone, ali isto tako i mojim igračima na odličnoj utakmici. Ovog puta možda smo pobijedili uz malo nerealno visoku razliku s obzirom na to kako su se stvari odvijale na terenu. Ali, mislim da je utakmica bila prava, borbena, uz dvije najbolje ekipe u ovom uzrastu. Nervoza je bila prisutna tijekom prvog poluvremena, međutim kada smo u drugom poluvremenu uspostavili ravnotežu u skoku te napokon pogodili neke otvorene šuteve apsolutno zasluženo smo pobijedili.