Vlada Republike Hrvatske je donijela nove mjere za suzbijanje zaraze virusom COVID-19 koje su na snazi od 28.11. do 21.12.2020.

Novim mjerama trenirati i igrati utakmice mogu samo seniorske ekipe klubova HT Premijer lige i Premijer ženske lige i to kao i dosad, bez gledatelja, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Sve ostale ekipe:

  • seniorske ekipe Prve muške lige, Prvih ženskih liga, Drugih muških liga, Trećih muških liga
  • ekipe mlađih dobnih kategorija

ne mogu održavati treninge i igrati utakmice od 28.11. do 21.12.2020.

Selekcije omladinskog pogona KK Cibona za to vrijeme će trenirati po posebnim individualnim programima po napucima svojih trenera, poštujući sve postavljene mjere.

Juniori su dosad odigrali 5 utakmica za KK Zapad u 2. ligi Centar, gdje su zauzeli 4. mjesto sa 2 pobjede i 3 poraza. Za vikend su trebali početi igrati 1. Juniorsku ligu, no to je sad odgođeno.

Kadeti su u 1. Kadetskoj ligi sa 7 pobjeda zasad jedini neporaženi.

Pretkadeti su u 1. Pretkadetskoj ligi također neporaženi sa 6 pobjeda.

Selekcija U13 je sutra trebala imati svoju prvu utakmicu.

Donošenje mjera prokomentirao je Davor Škara,  koordinator omladinskog pogona:

Cijeli ovaj period pridržavali smo se epidemioloških mjera i imali smo kontinuitet treniranja. Nismo imali zarazu unutar dvorane, prolazili smo jako dobro uz povremene izolacije. Poštujemo odluku koja se donijela jer nam je zdravlje djece na prvom mjestu. Djeci će to pak teško pasti, ali nastojat ćemo kroz individualne programe vježbi održati ih u najboljoj mogućoj fizičkoj spremi.

S obzirom na povoljne utjecaje fizičke aktivnosti na samo zdravlje i pridržavanje svih mjera, smatrate li da je ovako nešto potrebno i kakvog će utjecaja ovo ostaviti na djecu?

Sigurno da je to teško sa sigurnošću reći, ali kako smo već imali taj jedan ‘lockdown’, ovaj smo dočekali spremni. Vjerujem i nadam se da su epidemiolozi ovo dobro ‘odvagali’ i da će ishod svega ovoga na koncu biti pozitivan za sve nas. Ovo je ipak jedan blaži oblik budući da djeca idu u školu i imat će više aktivnosti nego tada, a i trajat će dosta kraće. Kako smo se izvukli prvi put tako ćemo i sada. Jedino se nadam da se ove mjere neće produžavati.

#HejaHejaCibosi