Cibona u subotu, 14. svibnja u 19 sati, igra posljednje, 14. kolo Lige za prvaka u Rijeci.

Kvarner je u prethodnom kolu slavio na Gripama protiv Splita (79:73) te već kolo prije kraja osigurao nastup u doigravanju PH.

“Potrošili smo se više nego što je trebalo u utakmici protiv Gorice. Što se tiče Kvarnera, ja uvijek idem na pobjedu. Radi se o neugodnoj ekipi koja je možda i neugodnija od Gorice. Svi prijete izvana, a mi idemo na pobjedu i uopće nas ne zanima druga kalkulacija”, rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović naglasivši kako će u ovu utakmicu ući s punim respektom.

“Sigurno će biti maksimalno motivirani i pripremljeni da budu treći. Bit će dosta zanimljiva i teška utakmica jer to je ekipa s dosta kvalitetnih pojedinaca. Moramo maksimalno oprezno pristupiti prema toj utakmici. Kompozicijski su drugačiji, imaju tri beka koja su dosta neugodna. I Marić i Veljačić i Marinelli dosta su opasni, plus Štemberger i Špralja, koji svima pravi probleme. Ne kalkuliram nikad, pa ni sad, vidjet ćemo kako će proći ova utakmica”, kazao je Mula.

Dolazi najvažniji dio sezone, finale bi bila još jedna velika nagrada za moju ekipu, moje momke, koji su osigurali drugo mjesto koje nam je bilo imperativ. Došli smo do završnice koja bi bila okrunjena finalom, što je moja privatna želja zbog cijele atmosfere, no još imamo za igrati”, zaključio je trener Vukova.