U 12. kolu Lige za prvaka pobjedu je u Trnskom protiv Zagreba odnijela Cibona rezultatom 95-101 (32-36, 14-14, 24-16, 25-35).

U vjerojatno jednoj od najzanimljivijih utakmica prvenstva, Vukovi su morali igrati s pet niskih igrača te staviti Slavicu na peticu.

Ipak, Cibosi su na poluvrijeme otišli s malim vodstvom (46-50) jer im je Cinac pravio probleme s obzirom na dobar vanjski šut. Morali su to riješiti leđnom igrom i s nekoliko dobrih pasova. Ovo je bila utakmica u kojoj je Florence ‘eksplodirao’ od prve minute te nanizao nekoliko trica u samom startu i tako pokazao kako je ovo njegova večer. Utakmicu je završio s 39 poena i 4 asistencije.

“Jedna teška utakmica za nas gdje smo morali spustiti petorku, gdje smo igrali s pet bekova. Ja sam jednom čak igrao na petici, što mi je novo iskustvo ove godine. Vrlo važna utakmica za nas, sad se možemo odmoriti u iduće dvije utakmice i biti spremni za playoff”, rekao je Nik Slavica.

Trener Damir Mulaomerović također je naglasio kako je ovo bila atipična utakmica iako je Zagreb igrao bez dva najvažnija igrača, Halilovića i Šarlije.

“Atipično iz razloga jer je to bilo s pet niskih igrača. Imali smo problema s preuzimanjem. Cinac nam je pravio dosta problema jer se radi o igraču s dobrim vanjskim šutom. Riješili smo to s leđnom igrom i par dobrih pasova”, rekao je Mula.

“Utakmica je bila odlična za gledati iako možda previše koševa i malo slabije obrane u prvom poluvremenu. Za nas jedno novo iskustvo jer smo morali igrati sa Slavicom na petici”, rekao je trener čestitavši svojim igračima i naglasivši kako je ovo bila dobra pobjeda. Nakon energetskog pada još od prošlog kola protiv Cedevite, Cibosi će sljedeći tjedan imati laganiji ritam i pripremati se za playoff.

ZAGREB – CIBONA 95-101 (32-36, 14-14, 24-16, 25-35) 

Cinac 22, Marčinković 19, Vladović 15, Vlaić 14, Božić 12, Batur 10, Perić 3 

Florence 39, Rozić 19, Slavica 19, Joksimović 9, Gospić 5, Krušlin 4, Siriščević 4, Andrija Žižić 2