Cibona u subotu, 9. travnja u 19 sati, igra treće kolo A-1 Lige za prvaka protiv Splita. Vukovi će tako nastojati nastaviti niz pobjeda nakon Zadra i Šibenika.

“Sutra se trebamo bazirati na sebi kao i dosad. Najbitniji je naš pristup, odnosno naš intenzitet, koji mora biti na nivou otpočetka. Onda nam je lakše igrati protiv ekipa iz prve lige. Split je kvalitetna ekipa koja je dobro igrala cijelo prvenstvo, ali mi znamo da smo kvalitetniji i pokazat ćemo to na terenu te ići prema zacrtanom cilju”, rekao je Filip Krušlin.

Trener Damir Mulaomerović tvrdi da je, gledajući utakmicu Splita protiv Zagreba, vidio se da su dobra ekipa koja igra čvrsto i agresivno.

“S maksimalnim respektom i dozom poštovanja ulazimo u ovu utakmicu. Imaju dosta mladih igrača i dosta su nezgodna ekipa koja ima glavu i rep. Ipak, startali smo dobro, imamo dvije pobjede i igramo u našojh dvorani. Ako budemo u visini svog zadatka, na nivou na kojem jesmo, ne bi trebalo biti problema”, rekao je Mulaomerović.

Osim utakmice, sutra će se obilježiti 30. godišnjica osvajanja druge titule prvaka Europe 1986. kad je Cibona pobijedila Žalgiris 94:82. Aleksandar Petrović pozvao je navijače da dođu u što većem broju.

“Iz prvenstva Hrvatske dolazi akreditacija za ABA ligu pa je ovo takmičenje za nas iznimno krucijalno i ne obaziremo se na probleme drugih. Svaka utakmica svoju zamku nosi i mi smo toga svjesni”, osvrnuo se Aco na hrvatsko prvenstvo.

“Htio bih podsjetiti da u subotu obilježavamo 30 godina od titule prvaka Europe koju je Cibona osvojila u Budimpešti protiv Žalgirisa (94:82). Obilježavanje tog velikog događaja se odvija u dva smjera – bit će druženje u Arena centru s navijačima gdje će biti prisutne legende kluba. Većinu igrača ćemo vidjeti na terenu pred početak utakmice u 19 sati. Iznimno mi je drago da to obilježavamo na utakmici protiv Splita – Cibona je s dvije, a Split s tri titule”, rekao je Petrović.

Prošlo je i 10 godina od otvorenja Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović, a ovom prilikom najavljujemo i izložbu “Cibonin čardaš u pešti”, koja se otvara sutra. Na 12 vizuala prikazuje Cibonin put do osvajanja drugog naslova europskih prvaka.