Cibona u petak, 22. travnja u 19 sati, dočekuje Kvarner u VII. kolu Lige za prvaka.

Ovo bi bila idealna prilika za Vukove kako bi vezali treću pobjedu za redom, a trener Damir Mulaomerović smatra da su oni apsolutni favoriti, osobito zbog prednosti domaćeg terena.

Iako Cibosi ovaj tjedan imaju tri utakmice, uspjeli su odmoriti neke igrače.

“Dolazi nam Kvarner, dosta neugodna ekipa koja je dosad dosta pokazala pobijedivši Zadar. Atipično igraju, pogotovo sa svojih pet igrača. Čak i Špralja šutira za trojke, Veljačić, Marinelli koji je jedan od glavnih igrača i doista talentiran. Marić je jedan od igrača koji zaslužuje svaki respekt. Tu je i Štemberger sa svojim iskustvom, a i Špralja uz njega daje ozbiljan štih toj ekipi”, analizirao je trener gostujuću momčad.

“Dosta brzo igraju, tako da moramo biti maksimalno spremni na sve. Moguće je da će biti dosta missmatcheva i zamki u toj utakmici. Apsolutno s naše strane, ako budemo pravi i u maksimalnoj ozbiljnosti kao prethodne dvije utakmice, mislim da smo mi tu apsolutno favoriti, osobito jer igramo na domaćem terenu”, dodao je Mulaomerović.

Svaka utakmica je dobra za razvijanje igrača, naglašava trener, osobito one ‘teže’ protiv favorita.

“Tu se mogu nadograđivati igrači koji su mlađi i takve utakmice više koriste takvim ekipama”, zaključio je trener Cibone.