Cibona je u četvrtom kolu A-1 Lige za prvaka izgubila od Cedevite u Domu sportova rezultatom 83-77 (25-15, 24-23, 18-20, 16-19).

Domaćini su dominirali utakmicom prve tri četvrtine, a razlika je bila uglavnom do deser poena prednosti. Na pauzu su momčadi otišle s rezultatom 49:38, a u zadnjoj četvrtini su Vukovi izjednačili na 69:69. Cedevita tad nije uspjela doći do svoje prilike, no njihovi unutarnji igrači su često dolazili do pozicija za laku realizaciju iz reketa te tako u prvom dijelu postigli 22 od 49 koševa.

Domaćini su nakon izjednačenja serijom od 8-0 stvorili zalihu te tako do kraja ostali jedina neporažena momčad nakon četiri kola hrvatskog prvenstva.

“Nakon nesretnog poraza protiv Splita, očekivali smo napetu utakmicu protiv Cedevite. To je uvijek poseban derbi. U prvom poluvremenu smo slabije igrali nego u drugom i mislim da nas je to koštalo pobjede. Moramo se okrenuti dalje, u subotu igramo sa Zagrebom, što nam je izuzetno bitno. Nadam se da ćemo se stići odmoriti. Mislim da smo slabije rotirali, a oni su imali dosta zakucavanja. Drugo poluvrijeme smo igrali drugačije. Da smo u prvom poluvremenu više rotirali i zatvarali, možda bi bilo drugačije. U drugom dijelu smo dosta snage potrošili da bi se vratili u egal, što nas je koštalo”, osvrnuo se Filip Krušlin.

Trener Damir Mulaomerović također je rekao da je presudila prva četvrtina.

“Zbog dekoncentracije nismo ispunili sve zadatke. Bilo je 15-ak laganih poena, zaustavili smo i Arapovića. Poslije smo se potrošili, a angažmanom i dobrom obranom igrali smo bolje drugo poluvrijeme. No prvih 10 minuta je sve presudilo. Cedevita je pokazala širinu i roster, ipak su oni euroligaška momčad. Čestitam na potpuno zasluženoj pobjedi. Okrećemo se utakmici protiv Zagreba u subot”, rekao je trener Cibosa.

Peto kolo se Cibona igra kod kuće u subotu, 16. travnja u 19 sati, protiv Zagreba.