Cibona u petom kolu FIBA Europe Cupa u srijedu, 27. siječnja, dočekuje litavski Pieno Zvaigzdes u 18:30 sati.

Gosti su u prošlom kolu izgubili od Le Havrea (87-82), što je Francuze zacementiralo na vrh ljestvice u grupi S (Pieno je zadnji s jednom pobjedom i tri poraza, a Cibona treća s rezultatom 2-2).

“Znamo da nas čeka vrlo bitna utakmica. S pobjedom bi se već osigurali i prošli u drugi dio. Znamo o kakvoj se ekipi radi. Sad su u dobroj formi i pobiejdili su Lietuvos Rytas, tako da se radi o dobroj momčadi. Mi ćemo sigurno biti spremni za sutra”, rekao je Žan Mark Šiško koji je također spreman za sutra.

Cibona je u prvoj utakmici protiv Litavaca trijumfirala u gostima (90-95) te će ovoga puta tražiti još jednu pobjedu. Iako su tada otputovali sa skraćenom rotacijom, Vukovi su tu večer izvukli deblji kraj. Hoće li i ovoga puta biti tako?

“Čeka nas utakmica koja je sigurno sve, samo ne lagana. I tu pobjedu koju jesmo imali u onim okolnostima je prošla s fantastičnom partijom Slavice i manjeg Žižića. Tako da sve ovisi o nama i ovo je odlučujuća utakmica i njima za prolaz”, rekao je trener Cibosa Damir Mulaomerović.

Skautirao je litavsku momčad te smatra da bi Vukove sutrašnja pobjeda 99 posto odvela u drugi krug.

“Dosta im je smanjena rotacija, sa sedam, maksimalno osam igrača. Nema pretjerano neke velike kalkulacije, nas pobjeda 99 posto vodi u drugi krug. Uspjeli smo se malo i odmoriti, smanjena je rotacija zbog starijeg Žiže koje je uhvatila viroza, ima temperatura. Tu je Popić koji se pokazuje dosta dobar na treninzima te će moći uzeti neke minute da odmori mlađeg Žižu”, zaključio je Mulaomerović.