Cibona je u 21. kolu ABA lige izgubila u Laktašima, gdje je igrala s Igokeom 68:57 (14:17, 15:8, 20:14, 19:18).
Vukovi su utakmicu dobro otvorili te nakon prve četvrtine imali tri koša viška (17-14), no u drugoj četvrtini su zabili samo osam koševa, a domaćini 15.
Na poluvrijeme su momčadi otišle s vodstvom Igokee 29-25.
Treću četvrtinu vodili su također dečki iz Igokee, koji su vodili 20-14, a u četvrtoj četvrtini su tako povrdili svoju pobjedu.
Ante Gospić slaže se da je ovo bila teška utakmica za obje ekipe.
“Nismo uspjeli izvući pobjedu, no barem smo uspjeli izuvći da ne bude 14 razlike kao doma. Kad smo imali šanse, nismo ih iskoristili. Igokea je iskoristila neke lake poene”, rekao je Gospić.
Trener Vukova Damir Mulaomerović ništa ne zamjera svojim igračima te naglašava kako su bili oslabljeni zbog Andrije Žižića koji je imao temperaturu.
“Znali smo koliko je bitna ova utakmica i za nas i za Igokeu. Imali smo svoje šanse, bilo je 2 razlike. Ali došlo je do male dekoncentracije. A trojka Komatine je bila prijekom. Svojim dečkima nemam što zamjeriti, puno su pridonijeli utakmici i borili su se. Žao mi je što nismo uspjeli do kraja utakmicu zadržati do neizvjesnosti, no idemo dalje i tražimo svoje šanse”, rekao je trener.
Osvrnuo se i na trenutno stanje na ljestvici, koje će biti neizvjesno do kraja borbe za sam vrh ABA lige.
“Igokea s ovom pobjedom ima malo lakšu situaciju. Sve su ekipe izjednačene, vidi se na tablici da su po jednu pobjedu gore/dolje, tako da će zadnjih pet kola biti jako neizvjesno. Mi imamo dosta utakmica kod kuće, ali to su sve teški protivnici. Još imamo skraćenu rotaciju zbog ozljede Šiška, što nam ne ide na ruku, te nam je svaki igrač bitan”, rekao je Mulaomerović.
Još je jednom naglasio da nema što zamjeriti svojim igračima te da im je to rekao i u svlačionici.
“Meni je drago da i Slavica i Ante Žižić igraju, za njih je ovo neprocjenjivo iskustvo te da pokazuju određenu zrelost i iz dana u dan su sve bolji. I Popić i Uljarević, koji su naša budućnost pokazuju na treninzima svoje znanje, čak sam i danas razmišljao ih staviti, ali sam ih poštedio. A što se tiče Zubca, njemu bi najbolje bilo kod nas, ali što je tu je”, zaključio je Mulaomerović.
Utakmica 22. kola ABA lige igra se u Zagrebu u nedjelju 31. siječnja, kad Cibona dočekuje Sutjesku u 17 sati.
IGOKEA – CIBONA 68:57 (14:17, 15:8, 20:14, 19:18)
Radivojević 16, Komatina 12, Pešaković 8, Gipson 7, Booker 7, Katnić 6, Krstić 6, Šibalić 4, Milošević 2
Ante Žižić 13, Siriščević 10, Florence 8, Slavica 6, Gospić 6, Krušlin 4, Hukić 4, Rozić 3, Joksimović 3