Cibona u subotu, 16. siječnja u 17 sati, u 20. kolu ABA lige dočekuje momčad iz Skoplja, MZT.

Obje momčadi izgubile su u prethodnom kolu te će im biti bitna pobjeda u Zagrebu kako bi se vratili na pobjedničke staze.

“Ne moram ni napominjati da je ovo važna utakmica za oba tima. Činjenica je da su se stvari zakomplicirale. Svaka pobjeda nas vodi bliže opstanku. Pripremili smo se, zaboravili na utakmicu protiv Le Havrea”, rekao je trener Vukova Damir Mulaomerović.

To će također biti bitka za peto mjesto na ljestvici s obzirom da su obje momčadi na trenutno na tom mjestu uz Zadar, Metalac i Krku, no imaju razliku s obzirom na skor i poene.

“Čeka nas teška utakmica protiv MZT-a. Imperativ nam je pobjeda, pogotovo jer igramo kući. Želimo pobiejditi i da nam je lakše igrati u narednom dijelu prvenstva. To bi nam bila vrlo bitna pobjeda”, rekao je Ivan Siriščević.

To će biti borba timova koji žele pobijediti i koji će dati sve od sebe kako bi izašli iz ‘opasne zone’ u donjem dijelu ljestvice.

“Radi se o ekipi koja nakon promjene trenera dosta dobro igra. Naajopasniji igrač s najviše ovlasti u ekipi je Stojanovski. Imaju i dobrog playmakera, dva brata Lukovića, tako da će biti sigurno jedna teška i zanimljiva utakmica”, dodao je trener Cibosa.

Ovoga puta u fokusu će biti playmakeri – James Florence i Marko Ljubičić. Povijest okršaja nas je naučila da kad oni dobro odigraju, njihov tim pobijedi. Stoga sutra ostaje za vidjeti tko će ovoga puta izvući deblju korist!

Utakmica 20. kola ABA lige između Cibone i MZT-a odigrat će se u subotu, 16. siječnja, u 17 sati!