Nakon jučerašnjeg šestog kola, u kojem je Cibona izgubila na gostovanju kod Soprona 91:72, Vukovi su doznali protivnike u drugom krugu FIBA Europe Cupa.

Cibosi su se tako našli u skupini S s francuskim STP Le Havre, litavskim Pieno Zvaigzdes te rumunjskim Energia Targu-Jiu.

Le Havre je tu favorit skupine iako je francuska momčad daleko od prošlosezonske koja je završila na šestom mjestu domaćeg prvenstva. Skupinu E završili su s četiri pobjede i dva poraza na prvom mjestu skupine E.

Litavski Pieno se u posljednji tren ubacio u daljnji krug natjecanja, i to pobjedom nad Heliosom. Nakon pet uzastopnih poraza u domaćem prvenstvu, upisali su dvije pobjede te se maknuli s dna poretka. Publika u Domu Dražena Petrovića tako će opet imati priliku vidjeti Demonda ‘Tweetyja’ Cartera, ali na suparničkoj strani. Skupinu I u FIBA Europe Cupu zaključili su na drugom mjestu s tri pobjede i tri poraza.

Rumunjska Energia je igrala skupinu K gdje su dobili Astanu, Sigal i AEK. Glavni nositelji su im četiri Amerikanca u prvoj petorci. U skupini K bili su prvi sa pet pobjeda i jednim porazom. U domaćem prvenstvu se nalaze na devetom mjestu (4 pobjede i 5 poraza).

 

Drugi krug Cibona će započeti domaćom utakmicom protiv Energie 16. prosinca.