Cibosi putuju u Sremsku Mitrovicu, gdje u subotu 14.11. u 19 sati igraju 10. kolo ABA lige.

Nakon pet uzastopnih pobjeda, Mega Leks je bio zaustavljen u Zagrebu od strane Cedevite. Ipak, to nije bio najveći problem jer je Mega ostala bez centra Predraga Samardžiskog, koji je otputovao u Tursku. Stoga će trener Dejan Milojević morati promijeniti svoje planove.

“S obzirom da su ostali bez Samardžiskog, to je uvijek dvosjekli mač. On je kvalitetan igrač, ali oni će sad biti brži i agresivniji. Njegovo iskustvo ne može se nadomjestiti u četiri dana, ali za njih to može biti problem samo u dužem vremenskom periodu”, rekao je trener Slaven Rimac dodavši:

“Mega nije iznenađenje s obzirom da iz godine u godinu igraju dobro. Po meni za razliku od prijašnjih godina igrači su nepoznatiji, ali vidi se da su napravili dobru selekciju od mladih srpskih igrača plus dva Francuza”, svjestan je Rimac.

S Cibonine strane, sve više igrača se vraća nakon ozljeda, a Ivan Siriščević povećao je roster došavši iz Njemačke. Dominik Mavra se polako vraća u formu nakon ozljede, tako da trener Slaven Rimac može biti zadovoljan trenutnom situacijom.

“Sigurno će igrati Hukić i Krušlin, tako da ćemo rotirati 7, 8, 9 igrača. I treninzi u zadnje vrijeme izgledaju bolje. U zadnjih 5, 6 utakmica se vidi da smo bolji i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu”, rekao je Slaven Rimac.

Nadalje, Vukovi su pobijedili prethodnu utakmicu, tako da žele ostati na istom putu prema vrhu ljestvice.

“Čeka nas jako teško gostovanje i moramo odgovoriti na njihovu agresivnost. Za nas će ovo biti jedna utakmica u kojoj ćemo vidjeti kakvi smo protiv ekipe koja također ima apetite za vrh ABA lige. S obzirom da igraju doma, motiviraniji su pa je sigurno da svi prednost daju Megi. Ipak, ovo je sport, tako da uloga favorita ne znači ništa. Ako ne izađeš sa sto posto, može biti svega”, optimističan je Rimac.