U nedjelju se igra 8. kolo ABA lige, kad Cibona u 17 sati dočekuje Igokeu.

Momčad iz Aleksandrovca dosad je ostvarila četiri pobjede i tri poraza, a Vukovi će biti spremni ovu bitnu utakmicu odraditi najbolje što mogu, tvrdi Nebojša Joksimović.

“Mi smo pred jednom utakmicom koja je jako bitna. Da se razumijemo, svaka je bitna na svoj način, ali ova iz posebnog razloga jer igramo kući i protiv protivnika koji je dosad pokazao dobre igre, i naša je želja da tu dobru igru iz Portugala prenesemo na sljedeću utakmicu u ABA ligi”, rekao je optimistični Joksimović.

Na Cibosima je sada da daju maksimum u svakom trenutku i da se dobro pripreme na “prijetnju koja dolazi od strane Igokee i da probamo, iako smo u problemima s povredama, ostaviti na strani”, rekao je Joksimović aludirajući na ozljede Mavre, Krušlina i Zubca.

S obzirom da je svojevremeno bio i član Igokee, tvrdi da je motiv protiv njih velik, ali isto tako da je svaka utakmica motiv za sebe.”Nije baš da biram neke utakmice kao važnije ili ne. Za mene je svaka utakmica važna i tako ulazim u ovu protiv Igokee”, jasan je Joksimović. Momčad iz Aleksandrovca promijenila se u odnosu na tri godine unazad – imaju novi sistem i nove igrače koje već poznaju s ovih prostora. To je ekipa koja i vani igra dobro, ali Joksimović tvrdi – mi smo tu da im poremetimo planove.

Trener Vukova Slaven Rimac svjestan je da Igokea ima bolje rezultate od njih, no to neće poljuljati samopouzdanje domaćina.

“Iskusna su ekipa, igraju tu vanjsku rotaciju i imaju dosta bekova. Popunili su se unazad dva tjedna i dobili na kvaliteti unutra. Prema tome, sigurno nas čeka zahtjevna utakmica”, rekao je Rimac. 

Početak sezone obilježen je problemima s ozljedama, tako da igrači moraju još jednom pokazati karakter i biti maksimalno koncentrirani, rekao je trener naglasivši da si ne mogu dopustiti slab dan.

Utakmica protiv Igokee odigrat će se u nedjelju u 17 sati u KC Dražen Petrović.