U ponedjeljak 12.10.2015. s početkom u 21 sat Cibona igra u Valjevu protiv Metalca. Domaćin je u prošlom kolu na gostovanju poražen od Sutjeske te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu ABA lige.

Nakon odrađenog treninga prije odlaska na put Slaven Rimac i Nik Slavica podijelili su s nama svoja razmišljanja o predstojećoj utakmici.

Slaven Rimac:
Igraju dvije ekipe koje nisu u najboljoj situaciji. Mislim da moramo bolje odigrati nego što smo igrali protiv Union Olimpije i ispraviti neke greške koje smo radili u proteklim utakmicama. Potrebna nam je  bolja komunikacija i bolja koncentracija. Ja se iskreno nadam da ćemo to postići, da će momci biti koncentrirani, motivirani, da iz dana u dan rastemo. Početak nam nije bio jednostavan, međutim s dolaskom novih igrača izgledat ćemo puno bolje.
Nik Slavica:
Očekuje nas teško gostovanje u Valjevu nakon dva uzastopna poraza. Jedno od težih gostovanja u ABA Ligi, sa punom dvoranom i glasnim navijačima. Utakmica nam je vrlo važna i pobjeda bi puno značila za atmosferu u ekipi pred dolazak Partizana u Draženov dom.