Uoči 7. kola ABA lige, na konferenciji za novinare su prije puta u Skoplje bili trener Slaven Rimac i Marin Rozić.

Cibona je prošle sezone prvu utakmicu protiv MZT-a dobila 70:61, dok je gostujuću utakmicu izgubila 78:65.

S obzirom na slaganje momčadi nakon dolaska Florencea i Joksimovića, trener i kapetan se slažu da će sada momčad izgledati bolje.

“Prva utakmica nakon naše svojesvrsne rekonstrukcije. Promijenili smo dva igrača, došli su nam Joksimović i Florence. Mislim da ćemo sad izgledati onako kako smo trebali ispočetka. Bitno je da imamo prvog playmakera koji može povući kontru i dati određenu energiju, to je ekstra kvaliteta”, rekao je Rozić.

Što se tiče konkretno MZT-a, tvrdi da su oni dobro složena i jako iskusna ekipa.

“To je ekipa koja jako dobro kažnjava sve ono što im se da – bilo kakva lošija defanzivna tranzicija, bilo kakva izgubljena lopta, u velikom postotku pretvaraju u njihove lake poene. Ljubičić to jako dobro dirigira i ima dosta igrača koji su u pozitivnom ritmu i stvarno dobro izgledaju. Pod košem imaju dobru snagu – Bunić i Mladenovski”, dodao je kapetan vukova.

Kazao je i da će vukovima trebati određeno vrijeme da se sve posloži i da se upoznaju s obzirom da su im došla dva nova igrača.

Rimac se slaže oko iskustva ekipe MZT-a te njihove kvalitete te je također Ljubičića naglasio kao glavni motor momčadi iz Skoplja.

“Ljubičić je vrlo bitan faktor koji praktički cijelu momčad vuče. Nemaju neku zamjenu za njega. To će nam biti prvi zadatak da njega umorimo i što više otežamo da svoju ekipu dovodi u lagane situacije. Ima tu puno probijanja i puno pick n rolla, direktnih asista na zicer”, proučio je Rimac glavnog igrača MZT-a.

Obrana je ključan faktor te nema laganih probijanja, a to će vukovima biti glavni zadatak.

Florenceu će trebati određeno vrijeme da se prilagodi suigračima te da vodi momčad onako kako bi treneri htjeli, kazao je Rimac osvrnuvši se na pridošlicu u Dom Dražena Petrovića. 

Naglasio je kako se ekipa ova tjedan energetski podigla te da će  biti bolji nego u dosadašnjem dijelu sezone.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 25.10. u 17 sati.