Vukovi su u utakmici 4. kola ABA Lige došli do pobjede nad Zadrom 77:76.

U zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici Cibosi su došli do prve ovosezonske pobjede. Na parketu Draženova doma pobijedili su Zadar. Čestitam momcima jer isčupali smo pobjedu. Nikad nije lako uhvatiti pozitivan niz nakon poraza, pogotovo nakon onih loših igara u prve dvije utakmice. Već nakon Mege bilo je bolje što se tiče obrambenih principa i stvari na kojima radimo, a danas je to bilo na još jednom nivou više. Treba istaknuti da je Blassingame danas bio dosta bolji nego u dosadašnjim utakmicama i to očekujemo i u nastavku. On je ključ naše ekipe i danas je bio puno agresivniji i u obrani i u napadu no u napadu to još nije onaj Blass od prošle godine, ali definitivno je bio bolji. Pomogao je i dolazak Šveđe koji još nije u takmičarskoj formi, ali pokazao je klasu, rekao je Slaven Rimac nakon utakmice.

Teška utakmica koju smo na kraju dobili. Cijelu smo utakmicu bili u minusu i sustizali protivnike no na kraju smo pokazali karakter i prelomili na našu stranu. Mislim da ćemo se sada nakon ove pobjede malo opustiti i da će nam biti lakše igrati u nastavku. Smatram da možemo igrati sa svakom ekipom, na svakom terenu, no to moramo sami sebi pokazati, komentirao je Marko Jagodić Kuridža koji je postigao 12 poena uz 5 skokova. Lalić je ubacio 18, Blassingame 16, a Markota 13 koševa. Kod Zadrana je Florence postigao 19, Kraljević 14, a Ivanov i Širko po 12 poena.

U sljedećem kolu pred Cibonom je gostovanje kod podgoričke Budućnosti VOLI.

Cibona – Zadar 77:76 (16:18, 19:22, 21:21, 21:15)

Cibona: Markota 13, Kus 1, Krušlin 3, Blassingame 16, Rozić 4, Jagodić-Kuridža 12, Lalić 18, Mavra, Siriščević 7, Žižić 3, Gabrić, Van Oostrum.

Zadar: Bašić 8, Segarić, Ivanov 12, Kraljević 14, Šango, Sobin, Širko 12, Bubalo 2, Ramljak 2, Bošnjak 7, Florence 19, Jurica.

Photo: Marko Lukunić/PIXSELL