U subotu 27. rujna u Košarkaškom centru Dražen Petrović održat će se četvrto izdanje Kupa Dražena Petrovića u kojem će snage odmjeriti košarkaši Cibone i Cedevite u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

„Ovogodišnje izdanje ima dodatnu draž, s obzirom da slavimo 50. obljetnicu rođenja Dražena Petrovića, da su naši klubovi u protekloj sezoni ostvarili sjajne rezultate, baš kao i brojne reprezentativne selekcije“, rekao je naš proslavljeni trener Željko Pavličević, sportski direktor Kupa Dražen Petrović, u uvodu konferencije za novinare koja je održana u utorak u Draženovom muzeju.

Cibona brani naslov pobjednika iz prethodna dva izdanja, ali u seniorskoj je kategoriji Cedevita u poziciji favorita.

„Ne bježimo od te uloge, ali ovo je natjecanje u kojem se boduju i utakmice juniora i kadeta. Ovo je format natjecanja koji mi se jako sviđa, jer nije stavljen naglasak isključivo na seniore, već na one koji dolaze i koji bi trebali biti budućnost hrvatske košarke“, rekao je trener Cedevitinih seniora Jasmin Repeša.

 „Stanje nije idealno, ali je puno bolje nego prije dva mjeseca, zaslugom Ace Petrovića čijim je silnim naporima probuđen interes u gradu i oko kluba. Očekuje nas teška sezona u kojoj mladima moramo dati što više minuta, a imati rezultatsku stabilnost. I meni je momčad još uvijek nepoznanica. Očekujem da će borbenost biti na visokoj razini i da ćemo pokazati neke kvalitete koje su nas krasile u prošloj sezoni“, rekao je trener seniora Cibone Slaven Rimac pozivajući ljubitelje košarke da u što većem broju dođu uveličati ovaj košarkaški spektakl.

Subotnji program u KC Dražen Petrović započet će u 15:45h utakmicom kadetskih sastava Cibone i Cedevite. U 18:00h na rasporedu je seniorska utakmica, a u 20:15 nastupaju juniori. Svaka utakmica nosi jedan bod, a pobjednikom Kupa Dražen Petrović postaje klub koji je osvojio najmanje dva boda.