U prvoj utakmici poluzavršnice Kupa RH „Krešimir Ćosić“ Cibona je poražena od Zagreba 87:84.

Cibona od početka nije bila prava pa je Zagreb već na poluvremenu bio u vodstvu 45:41. U neizvjesnom nastavku favorizirana Cibona nije uspjela utakmicu preokrenuti u svoju korist te je na kraju zasluženo pobjeda pripala Mravima.

Trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice je bio razočaran predstavom svoje momčadi: “Prva je četvrtina bila jako konfuzna, a onda smo ušli u nervozu. Sve čestitke igračima Zagreba koji su se pokazali pametnijima od nas. Griješili smo u elementarnim stvarima. Nedostajalo nam je koncentracije, fokusa. Žao mi je što smo ispali jer nadali smo se finalu, ali sami smo si krivi. Momčad je loše reagirala, cijelu utakmicu smo bili loši i sada nema plakanja. S obzirom na formu koju smo pokazivali, ovo je neugodno iznenađenje no imali smo 40 minuta da dokažemo da smo favoriti, ali nažalost nismo uspjeli.”

Dario Šarić postigao je 25 poena, Davor Kus 21, a dvoznamenkasti učinak upisali su još Rozić s 12 koševa i Jagodić-Kuridža s 13 skokova i 7 koševa. Kod Zagreba je Halilović postigao 18, Segarić 15, Novačić 14, a Mileković 13 koševa.

U drugom polufinalnom susretu Cedevita je očekivano pobijedila Zadar 82:70. Finale je na rasporedu sutra u 20 sati.

PHOTO: Željko Bakšaj

cibonakresimircosic