Projektom „Od kulture do košarke“ Košarkaški klub Cibona inicirao je suradnju s kulturnim institucijama ponudivši tako dodanu vrijednost svima koji su kupili ulaznicu za utakmicu, kao i kupcima ulaznica za pojedine predstave i kulturna događanja.

Partneri na projektu su Zagrebačka filharmonija, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski te kazališta Komedija i Kerempuh:

  • Svi kupci godišnjih ulaznica KK Cibona mogu ostvariti 20% popusta pri kupnji ulaznica za koncerte u organizaciji Zagrebačke filharmonije, a KK Cibona omogućiti će svim pretplatnicima Zagrebačke filharmonije kupnju godišnje ulaznice za ŽUTU TRIBINU po cijeni od 20,00 kn/kom. Gratis ulaznicu za utakmice KK Cibona u KC Dražen Petrović mogu dobiti svi posjetitelji pojedinog koncerta Filharmonije uz predočenje ulaznice te ustanove u kulturi.
  • Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski kupcima godišnjih ulaznica KK Cibona omogućava popust od 10% prilikom kupnje ulaznica za koncerte Lisinski subotom u organizaciji Dvorane, a svi posjetitelji pojedinog događanja u Dvorani svoju ulaznicu mogu zamijeniti za besplatnu ulaznicu za bilo koju utakmicu KK Cibona u KC Dražen Petrović. Cibona također nudi dodatnu pogodnost svim pretplatnicima KD Vatroslav Lisinski, a to je kupnja godišnje ulaznice za ŽUTU TRIBINU po cijeni od 20,00 kn/kom.
  • Kazalište Komedija svakom donosiocu ulaznice za neku od utakmica u košarkaškoj sezoni 2013./2014. nudi do 20% popusta na pojedine izvedbe predstava koje nisu premijerne dok se ulaznica Komedije može zamijeniti za besplatnu ulaznicu za bilo koju utakmicu KK Cibona u KC Dražen Petrović.
  • Kazalište Kerempuh na žalost nije u mogućnosti omogućiti popust za svoje izvedbe, ali zato svaki kupac njihove ulaznice istu može zamijeniti za besplatnu ulaznicu za bilo koju utakmicu KK Cibona u KC Dražen Petrović.

Cilj ovakve suradnje je promocija košarke među konzumentima kulturnih sadržaja te promoviranje košarkaških utakmica kao zanimljivog sadržaja svim dobnim skupinama.