Cibona je porazom na domaćem parketu od Radničkog iz Kragujevca krenula u novu sezonu ABA lige. Bilo je 82:66 za goste koji su kontrolirali susret u početka do kraja.

Radnički je u sedmoj minuti poveo 17:4, a prva četvrtina završila 22:15. Tricama Mlađana Vukovi zaostaju dvadeset razlike (37:17), a na poluvremenu 43:28.

U nastavku smo priželjkivali povratak Cibone u utakmicu i on se nazirao u finišu treće četvrtine kada je zaostatak bio sedam koševa (61:54), a nakon trice Daria Šarića na šest minuta do kraja bilo je 68:60 za goste koji preko Yaroua nisu dozvolili Vukovima šansu za preokret.

Tako je Radnički ubilježio treću uzastopnu pobjedu u Draženovom Domu, a predvodili su ga Yarou s 19 koševa i 10 skokova. Lešić je dodao 14 koševa i devet skokova, Mlađan 13 koševa, a Marinović 13 koševa i 12 asistencija

Šarić je zabio najviše za Cibonu, 17 koševa, dodajući i sedam skokova. DJ Strawberry je ubacio 12 koševa, ali uz skroman šut (3/10).

Nakon susreta trener Cibone Neven Spahija nije krio razočarenje nastupom svoje momčadi “Ja iskreno mislim da mi nismo tim. Niti to liči na košarku niti na tim, niti ovo što ja radim sliči na trenerski posao. Ovo je teška situacija i početak je sezone, ali ne želim opravdavati ikoga. Sve kreće od trenera, ja sam diskonektiran se ekipom. Radi se o skupini igrača koji znaju igrati košarku i odnosi unutar njih su dobri, a rade, vrijedni su i treniraju. Kad dođe utakmica, to nema nikakvog smisla. Vrlo mi je neugodno i ovo je tim koji je debelo u borbi za opstanak, a ne za final four. Mi igramo katastrofalno, bez samopouzdanja, ono što se dogovorimo, ne igramo. Ovo sve izgleda loše. Ovo je najgori početak jedne moje ekipe otkad sam ja trener, ja se nadam da se samopouzdanje može vratiti s kakvim sam sve ekipama radio. Danas sve skupa vrijedimo jako malo i imali smo problema u rotaciji. Ja sam svjestan da trener vrijedi koliko i njegov zadnji rezultat. Duboka isprika ljudima u klubu, koji su nam omogućili da radimo, te ljubiteljima košarke.”

Trener gostiju Miroslav Nikolić unatoč velikim promjenama u momčadi uspio je pobjedom krenuti u novu sezonu “Momci su izgledali fenomenalno, pripremili su se za utakmicu. Imali smo dobar skok, kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme. Vrlo mlada ekipa koja ne zna za strah i ne respektira nikoga. Npr. Strawberry, oni ne znaju tko je to. Pobijediti Cibonu u Zagrebu nije lako, ali čini se da Cibona igra bolje u Kragujevcu. Što se tiče moje ekipe, ja sam prezadovoljan. Protok lopte još treba doraditi. Našoj ekipi treba još jedan play.”

CIBONA – RADNIČKI   82:66  (15:22, 13:21, 27:23, 11:16)

Cibona: Kus, Planinić 8, Blassingame 6, Šarić 17, Rozić 5, Jagodić – Kuridža 3, Junaković, Janning 9, Strawberry 12, Žižić 6, Arapović, Gabrić.
Radnički: Seeley 8, Janković, Lešić 14, Jović 3, Stevanović, Mlađan 13, Kalinić, Yarou 19, Dimić, Balmazović 4, Jevtović 8, Marinović 13.

 Cibona će u 2.kolu u četvrtak na gostovanje u Ljubljanu kod Union Olimpije.

FOTO: Pixsell