Cibona je u trećem nastupu u Europskom Kupu doživjela i treći poraz. Nakon Le Mansa bodove iz Doma Dražena Petrovića nosi i njemčki Artland koji je slavio 87:77. Skromno izdanje Cibone u prvih dvadeset minuta rezultiralo je prednošću gostiju od 51:34. Susret koji je jako sličio na onaj od prije dva tjedna protiv  Le Mansa, a Cibone se tek razigrala početkom posljednje četvrtine kada je došla na zaostatak 77:70.

Treba reći da je Artland u 23.minuti imao i 22 razlike (60:38). Nažalost kada se otvorila mini mogućnost za preokret šuteve su promašili Strawberry, Šarić i Žižić, te je nada u preokret nestala.

Kod pobjednika najefikasniji bili su King s 19 koševa, Thomas je dao 16, a Hill 12 uz 8 skokova. Kod Cibone prvi strijelac bio je Dario Šarić s 20 koševa. Jerel Blassingame je dodao 13, a DJ Strawberry je zabio 12 koševa.

”Čestitao bih gostujućoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Naš problem je odnos prema utakmici te indolencija. Ovo je bezobrazluk tima, a ovo nije zaslužio niti klub koji se godinama bori kako bi vratio Cibonu na staze stare slave niti Cibonini navijači koji bezuvjetno pokazuju svoju ljubav prema klubu. Ne želim govoriti o proteklim godinama, ali ja kao trener više neću dozvoliti ovakvu blamažu. Momčad je napravljena od prošlogodišnjeg kostura, ali izgleda mi da pojednici nisu raspoloženi za svaku utakmicu i to se više neće tolerirati. Ja kao trener prihvaćam zvižduke i preuzimam punu odgovornost za njih” kazao je trener Cibone Neven Spahija nakon susreta dok trener gostiju nije krio zadovoljstvo pobjedom..”Očekivao sam tvrdu utakmicu, Cibona je agresivna momčad i gledajući snimke Cibone ove sezone, strahovao sam kako će utakmica završiti večeras. Pomogla nam je sjajna obrana u prvom polovremenu te sjajan postotak šuta. Kombiniranjem ta dva aspekta bila nam je to najbolja utakmica do sad. U drugom poluvremenu smo pali, pa smo dozvolili Ciboni da se približi”.

Cibona je ovim porazom svoje izglede za prolaz u drugi krug svela na teoriju, ali dok ima nade treba vjerovati.

CIBONA – ARTLAND DRAGONS    77:87  (20:27, 14:24, 26:26, 17:10)

Cibona: Kus 2, Planinić 7, Blassingame 13, Šarić 20, Rozić 9, Jagodić – Kuridža 2, Junaković, Jannning 2, Strawberry 12, Žižić 10, Arapović, Gabrić.
Artland: King 19, Hoffmann, Njei, Doreth 6, Holston 5, Grundheid, Thomas 16, Graves 5,Hill 12, Frease 13, Topper 8, Wenzl 3.

PHOTO: Marko Prpić /PIXSELL