Uoči utakmice 1. kola ABA lige s košarkaškim klubom Radnički iz Kragujevca momčad Košarkaškog kluba Cibone dio je priprema odradila u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Košarkaši Dario Šarić i Marin Rozić maksimirskim su vukovima dobacili lopte ispunjene mesom, a dobivenim se poslasticama posebno osladila osmogodišnja siva vučica Kyra koju mladi zagrebački košarkaši redovito posjećuju.

Dario Šarić u akciji hranjenja Vučice

Dario Šarić u akciji hranjenja Vučice

„Među nama mnogo je sličnosti. Kao što vuk ne može bez svojeg čopora, košarkaši ne mogu bez svojeg tima“, kazao je predsjednik  Cibone Ivica Lovrić.

Ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković izrazila je zadovoljstvo što su povijest Vrta i Cibone isprepletene. Iza Zoološkog je vrta povijest duga 88, a Cibone 67 godina. Posljednjih godina povezuje ih i skrb za maksimirske vukove.

Kapetan Cibone Marin Rozić u Zoološkom Vrtu

Kapetan Cibone Marin Rozić u Zoološkom Vrtu

„Uloga zooloških vrtova je, među ostalim, i zaštita životinjskih vrsta te prirode općenito, pa su nam suradnje sa športskim klubovima kao što je Cibona, od dragocjene vrijednosti. Zajedno javnosti lakše prenosimo poruke o važnosti zaštite životinja poput vukova“, kazala je Davorka Maljković i Cibosima poželjela uspješan nastup u subotnjoj utakmici.

Vučica Kyara

Vučica Kyra