Treću godinu zaredom košarkaška sezona u Hrvatskoj započinje finalnom utakmicom Kupa Dražena Petrovića. Kao i prošle godine tako će i ove u finalu igrati Cibona i Cedevita koji su kroz natjecanja prvenstva Hrvatske seniora, juniora, kadeta i mlađih kadeta skupili najviše bodova.

Bit će to ujedno i premijera Cibosa pred navijačima kao i trenera Nevena Spahije koji je na zajedničkoj press konferenciji uoči završnice Kupa najprije čestitao kolegi Jasminu Repeši na klupi Cedevite koji je reprezentaciju vodio do četvrtog mjesta na Eurobasketu.

”Čestitao bih Repeši na velikom uspjehu koji je napravio s reprezentacijom. Nadam se da bi ovaj rezultat trebao biti zamašnjak za mlade koji dolaze. Potrebno je da se klupska košarka digne na veći nivo, posebno u regiji gdje prošle sezone nismo imali dobar rezultat”.

Vukovi su kroz pripremni dio bili znatno oslabljeni u izostancima Šarića, Rozića, Arapovića i Jagodić – Kuridže pa Spahija nije nezadovoljan rezultatima koje je Cibona ostvarila.

Rezultati u pripremama većinom ne moraju biti pokazatelj stanja momčadi. Klasičan primjer su rezultati naše reprezentacije u pripremama i na samom Eurobasketu…te se osvrnuo na susret s Cedevitom koji dolazi tjedan dana uoči početka ABA lige..

Mislim da bi utakmica mogla biti atraktivna za gledatelje, ali zasigurno neće biti pravi pokazatelj stanja momčadi, jer jednostavno i mi i Cedevita smo na početku stvaranja momčadi i nebi bilo dobro da sada igramo najbolju košarku s obzirom na ono što nas očekuje. Nadam se ipak ukupnoj pobjedi koju bi nam mogli donijeti i kadeti i juniori.

Nedjeljni program u KC Dražen Petrović počet će u 16.00 sati utakmicom kadeta, a nastaviti se od 18.15 kada će na parket juniori Cibone i Cedevite. Seniorski susret se igra od 20.30 sati. Kup će osvojiti ona momčad koja bude bolja u tri susreta.

JELINIĆ I TOMIĆ MEĐU VUKOVIMA

Cibona je uoči finala Kupa Dražena Petrovića i početka sezone u mlađim dobnim kategorijama dobila dva pojačanja pristigla iz Cedevite. Riječ je o kapetanu Luki Jeliniću i Leonu Tomiću članu juniorske petorke Cedevite prošle sezone. Cibosi vjeruju da će im susreti kadeta i juniora donijeti dvije pobjede dostatne za obranu naslova Kupa Dražena Petrovića.