Cibona u Svetom Martinu na Muri odrađuje prvi dio priprema za novu sezonu. Odlični uvjeti koji postoje u Međimurju jamac su kvalitetno odrađenih priprema što je preduvjet za kvalitetne razultate u sezoni. Trener Neven Spahija osvrnuo se na početak rada i uvjete u klubu: “Moram priznati da je bolje nego što sam očekivao. Ja sam došao s ambicijom i moram biti iskren da sam sretan i zadovoljan s klubom. Trebat će puno strpljenja u ovom pripremnom periodu. Moarmo raditi u njboljim mogućim uvjetima kako bi naš projekt bilo puno lakše realizirati.” započeo je Spahija osvrnuvši se na prošlu sezonu nakon koje je većina igrača ostala na okupu: “Velika većina igrača su Hrvati koji su osvojili prvenstvo i vidi se kemija unutar momčadi. Ekipa je trebala dva do tri mlada igrača koja će ih pojačati, da se produži klupa što smo mislim i dobili. Cibona bez obzira na rezultat uvijek mora imati mladih igrača“.

Želje kluba u novoj sezoni su već poznate, a trener Vukova je samo potvrdio “Konkretne ambicije Cibone su povratak u Euroligu, Final four ABA lige, te bolji rezultat u Europi koji bi vratio imidž klubu, kao i naravno razvoj mladih igrača.

Spahija je svjestan pritiska i želje javnosti da se Cibona uz dominaciju u Hrvatskoj vrati rezultatima u regiji i Europi: “Hrvatska sportska javnost je najzahtjevnija od svih sredina u kojima sam radio. Tu postoje parametri – to je rezultat. Ako budemo dobro igrali, bit će puna dvorana, ako ne budemo, neće. Trebat ćemo navijače i nadamo se da ćemo uskoro zaigrati i u Areni. Bitno je zadržati publiku koju smo imali“.

I za kraj se osvrnuo da susrete s Cedevitom s kojom će se očigledno i ove godine voditi borba za trofeje u Hrvatskoj: “Neke su utakmice Cibone i Cedevite prošle godine više dale materijala medijima da pričaju o svemu, samo ne o košarci, a ja se nadam da ćemo ove godine to izbjeći te bilo kakve incidente  i situacije preusmjeriti na igrače i utakmice. Previše je tu prijatelja s jedne i druge strane da bi se prezentiralo bilo što drugo osim košarke. To je moja i Jaskova (Jasmin Repeša) obaveza.