Cibona će u utorak od 20.00 sati ugostiti Zadar u trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske. Prva dva susreta pripala su Cibosima koji žele treću pobjedu s kojom bi obranili naslov. Dva puta su Vukovi slavili po 16 razlike u finalnoj seriji, ali svaki susret je nova prilika i novo dokazivanje, pa je trener Cibone Danijel Lutz svjestan da unatoč prednosti od 2:0 Zadar neće doći u Zagreb bez ambicija.

Uoči sutrašnje utakmice sa Zadrom, kapetan Marin Rozić je izjavio: “Htjeli smo se naći u ovakvoj situaciji da smo na 2-0 prednosti. Mi sutra idemo završiti ovo finale, ovu sezonu, dat ćemo sve od sebe da to dobro napravimo. Vjerujem da i oni dolaze jako motivirani, no mi držimo sve konce u svojim rukama i nadam se da ćemo pobijediti. Zadar je agresivna i motivirana ekipa, ali mislim da smo mi sad bolja i kvalitetnija ekipa. Andriju Žižića doživljavam kao jednog od najbitnijih igrača ove sezone, daje nam određenu siurnost, puno znači imati takvog igrača u ekipi, a što je stariji to se čini ko da je sve mlađi, igra sve bolje i bolje. Moram pohvaliti naše navijače koji su nas bodrili u Zadru, stvarno su pravi primjer kako bi navijači trebali izgledati.

Trener Lutz je rekao: “Momci su karakterno sjajni, vidi se da imamo kvalitetu koju u ovom trenutku prikazujemo. Ono što je najbitnije jest da smo mi na poziciji da odlučujemo, sve ono što Zadar nudi mi moramo proučiti i iz toga tražiti pobjedu. Sve utakmice koje su trebali dobiti ove sezone oni su dobili, tako da moramo zaustaviti taj niz Zadra. Dosta smo vremena proveli na analiziranju Zadra, naš utrošak energije je morao biti vrlo efektivan. Oni su digli agresivnost nakon prve utakmice, no mi smo svugdje našli odgovor na tu njihovu energiju.

Odlična atmosfera i pune tribine u prve dvije utakmice finala jamac su da će i Draženov dom u utorak biti ispunjen do posljednjeg mjesta.