Cibona je slavila na Gripama protiv Splita 81:78 i tako osigurala prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja.

Iako konačni rezultat to ne sugerira, Vukovi su odigrali odličnih 36 minuta, a najveća prednost bila je u 26. minuti kada su imali 22 koša viška.

Split se nije predavao i rasterećena mlada petorka Splita umalo je došla do velikog iznenađenja. Cibosi su se prerano opustili, što Split koristi i pred sam kraj dolazi na samo -3! Strawberry promašuje oba bacanja i daje priliku Splićanima za produžetak koju Split na sreću nije iskoristio (Subotić). Cibona je tako upisala važnu pobjedu i osigurala najmanje drugu poziciju uoči doigravanja.

Najefikasniji u redovima Cibone bili su Strawberry s 19 koševa, 5 skokova i 3 osvojene lopte, dok je Šarić dodao 16 koševa uz 9 skokova. Za domaćine je Subotić ubacio 23, a Sobin 16 koševa.

Nakon susreta trener Cibone Danijel Lutz je rekao:”Čestitke Splitu na sezoni i svemu što im se dešavalo i dešava. Očitali su nam bukvicu iz košarkaške etike. Zadnje 4 minute su moja sramota jer ja kao trener ne smijem dopustiti da se tim toliko opusti i podcjeni protivnika. Isprika našim navijačima i jedino dobro danas je da smo osigurali prednost domaćeg parketa u polufinalu.

Andrija Žižić je nakon utakmice bio sretan i zbog mlađeg brata:”Imali smo kontrolu i 20 razlike. Nakon toga je uslijedilo opuštanje što nas je skoro koštalo utakmice. To je nedopustivo i mlada momčad Splita je pokazala kako se treba boriti do kraja. Bio sam u neobičnoj situaciji da igram službenu utakmicu protiv mlađeg brata. Bio je čudan osjećaj i ako bude zdravlja bit će jos takvih prilika! 🙂