Cibona je u 12.kolu lige za prvaka doživjela prvi domaći poraz. Šibenski Jolly JBŠ slavio je u Draženovom domu 78:76 i tako potvrdio svoj nastup u doigravanju, a lako bi se moglo dogoditi da se ove dvije momčadi međusobno sastanu u polufinalu doigravanja za prvaka.

Već u početku se vidjelo da su gosti s više želje ušli u ovu utakmicu koja im je nosila jako puno. Šibenčani su nakon trice Paška Vrlike poveli 19:11, a prvu četvrtinu rješili u svoju korist 19:15.

Dario Šarić je pokrenuo Vukove koji su poveli 24:21, ali Jolly se vraća te tricom Tomislava Gabrića i koševima Luke Petkovića vodi 37:32, a nakon trice Jerela Blassingamea prvo poluvrijeme završava 37:37.

Bolje otvaranje drugog poluvremena DJ Strawberry donosi Ciboni prednost 49:41, ali već do kraja treće četvrtine šibenčane u utakmicu vraća Luka Petković (59:58).

Pavle Marčinković kreira prednost vukova 66:62, a nakon trica Gabrića Jolly ima prednost 75:72 u 38.minuti. U uzbudljivoj završnici kod rezultata 75:75 Ronald Ross zabija oba bacanja, Šarić jedno, a pobjedu gostiju potvrđuje Bubalo zabivši jedno bacanje. Pokušao je Blassingame tricom donijeti pobjedu Ciboni, ali pobjeda zasluženo odlazi u Šibenik što je kazao i trener Cibone.

”To što smo igrali bez Marina Rozića nije nikakvo opravdanje. Niti slab postotak šuta nije opravdanje. Imali smo slabu reakaciju na zonu Jollya. Puno premalo smo imali pametnih faula, uvođenje Rossa u deset prvih koševa kada je sve zabio iz polaganja. Izgubili smo utakmicu u trećoj četvrtini kada smo napravili preokret, ali svaki igrač je nešto pokušavao. Mi smo trebali bolje ući u ovu utakmicu, ali bolje su ušli šibenčani i zasluženo slavili. Da zaključim da Jolly u zadnje tri utakmice igra s nominalno tri najbolje momčadi i da su tražili tu pobjedu koja im je trebala za doigravanje. Imali su veće srce i želju i zasluženo su pobjedili….zaključio je trener Cibone Danijel Lutz, dok trener gostiju Ivan Velić može biti sretan pobjedom koja ih je dovela među četiri najbolje momčadi..Sa promjenama obrane uspjeli smo parirati Ciboni, a u jednom trenutku smo uspjeli limitirati i Daria Šarića, te pogođenim tricama u zadnjoj sekundi koje vam jednostavno moraju ući ukoliko želite dobiti Cibonu. Otvorio nam se šut s kojim smo imali dosta problema u sezoni i to nam je donijelo pobjedu.

Na putu do iznenađenja u Domu Dražena Petrovića, Ronald Ross istaknuo se s 18 koševa uz 10 skokova. Luka Petković je  ubilježio 14 koševa i tri asistencije, a Luka Katura 13 koševa i sedam skokova. Važnim tricama kada je gostima najviše trebalo, Jollyjev kapetan Tomislav Gabrić upisao je 10 koševa, dok je Domagoj Bubalo imao 11 koševa, osam skokova i tri asistencije.

Cibonu je predvodio Dario Šarić koji je ubacio 19 koševa i imao 15 skokova uz 7 izgubljenih lopti. Andrija Žižić je ubacio 18, a DJ Strawberry, 14 uz 7 skokova.

Cibona u petak odlazi u Split gdje mora slaviti ukoliko želi u zadnjem kolu protiv Cedevite tražiti pobjedu i vodeće mjesto uoči doigravanja.

CIBONA – JOLLY JBŠ   76:78  (15:19, 22:18, 22:21, 17:20)

Cibona: Kus 6, Blassingame 9, Šarić 19, Marčinković 4, Mazalin, Jagodić – Kuridža, Strawberry 14, Nicević 6, Žižić 18, Arapović, Kovačević.
Jolly JBŠ: Petković 14, Roso, Katura 13, Vrlika 5, Ross 18, Mrva, Naletilić, Bubalo 11, Vrsaljko 2, Gabrić 10, Gulam, Butorac 5.

 

 

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL