Cibona će u utorak (20 h) ugostiti Zadar u 2.kolu Lige za prvaka. Cibosi nakon pobjede u Rijeci dočekuju uvijek neugodne zadrane koji su slavili u prvom kolu na gostovanju kod Cedevite i pokazali svoje ambicije u Prvenstvu Hrvatske.

Zadar je odlično odradio posljednje dvije utakmice u ABA ligi i protiv Cedevite za razliku od nas koji nismo završili ABA ligu na kvalitetan način, ali i gostovanje u Rijeci gdje smo slavili tek u završnici. Iako smo ih dosta lagano svladali u zadnjoj utakmici to ništa ne znači jer njima nisu igrala dva amerikanca, a posebno Thorne koji je dosta podigao njihovu igru. Ova pauza od tjedan dana nam je dobro došla s obzirom na utakmicu u Rijeci gdje smo pokazali karakter i uspjeli dobiti utakmicu te kroz analizu i pripremu utakmice za Zadar se dobro pripremili. Vjerujem da ćemo sutra gledati jednu novu Cibonu. Zadar cijele sezone igra dosta agresivno i ova pobjeda protiv Cedevite sigurno će ih još više motivirati. Vjerujem da će naša kvaliteta i iskustvo doći do izražaja što bi nam trebalo biti dovoljno za drugu pobjedu” kazao je trener Cibone Danijel Lutz, dok je kapetan

Marin Rozić svjestan težine i važnosti utakmice:”Iako je rano govoriti o nekim pozicijama uoči završnice sigurno da bi nam pobjeda protiv Zadra bili vrlo važna u kontekstu borbe s Cedevitom za prvo mjesto. Zadar igra u dosta dobrom ritmu, a Thorne im je dosta digao momčad. Sposobni su svakoga dobiti i oni su jedna od momčadi koja želi naslov i koja zaslužuje respekt. Mi smo svjesni važnosti utakmice i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo.” Marin se osvrnuo i na tešku pobjedu u Rijeci:”Što se tiče naše pobjede u Rijeci moram reći da smo mi njih malo podcijenili iako oni nisu slučajno završili u vrhu lige. Puna dvorana i njihova obrana stvarale su nam dosta problema, ali najvažnije je da smo izvukli pouku i dobili utakmicu, te nismo dopustili kiks na početku sezone.”