U utakmici 24. kola ABA Lige Cibosi će u nedjelju na svom parketu dočekati ljubljansku Olimpiju.

Nedjeljni protivnik odnio je pobjede u prethodna dva kola za razliku od Cibone koja nakon pobjede nad Splitom u tijesnoj utakmici na kraju nije slavila u beogradskom Pioniru.

Trener Danijel Lutz u najavi susreta s Olimpijom rekao je: „Liga se podijelila na davljenike u koje spadamo i mi te na one koji su u šansi za final four ili mjesto u Europi među kojima je Olimpija. U prethodna dva kola odigrali su odlično. Ostali su bez stranaca no nastala je dobra kemija i momčad igra dobro. Svakako se radi o agresivnoj ekipi koja nam može stvarati probleme. Morat ćemo braniti domaći teren i odgovoriti agresivno te kontrolom skoka i tranzicijom usmjeravati utakmicu na našu stranu. Moram pohvaliti svoje igrače koji jako dobro rade pa vjerujem u našu šansu.

Na konferenciji za novinare bili su i igrači Marin Rozić i Davor Kus. „Olimpija je mlada i potentna ekipa no uvjeren sam da, ukoliko budemo u dobrom izdanju kao što smo bili u posljednjim utakmicama, imamo šanse za pobjedu!“ rekao je Kus. Kapetan Rozić dodao je: „Svjesni smo važnosti utakmice s Olimpijom jer radi se o mladoj ekipi koja igra baš kako i treba. Odlaskom stranaca mladi igrači dobili su priliku i postigli kemiju. Obrambeno su izuzetno agresivna ekipa koja inzistira na kontrama i polu kontrama pa moramo to pokušati spriječiti. Izuzetna su momčad. Priznajem da od ovosezonskih utakmica najviše žalim što smo prokockali priliku i tamo izgubili. Baš zato u nedjelju ćemo ih dočekati motivirani i spremni.

Vukovi će u nedjelju biti bez Sandra Nicevića koji pauzira radi aritmije srca.

Utakmica Cibone i Olimpije odigrat će se u nedjelju 10. ožujka u 17 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Prijenos možete pratiti na HTV 2 i TV Arena Sport.