U posljednjoj utakmici ovosezonske ABA lige Cibona je doživjela poraz na domaćem parketu. Bolja je bila Igokea koja je slavila 87:78. Gosti kao najbolja momčad regularnog dijela lige odličnom drugom četvrtinom stigli su do prednosti koju su sačuvali do kraja susreta.

Cibosi oslabljeni neigranjem Kusa i Jagodića – Kuridže dobili su prvu četvrtinu 22:19 tricom Hrvoja Kovačevića. Gosti drugu četvrtinu otvaraju serijom 15:2 za prednost 34:24 u 16.minuti. Odličnom Joroviću pridodaju se Brkić i Bocka pa Igokea na odmor odlazi sa deset koševa viška (46:36).

Cibona je nakon trica Blassingamea i Šarića u 23.minuti došla na minus 3 (50:47) i vratila nadu u preokret koja je kratko trajala jer su Hammonds i Jorović vratili goste na deset razlike (71:61) na isteku treće četvrtine.

U posljednjih deset minuta vukovi nisu uspjeli ugroziti pobjedu gostiju koje je predvodio Branko Jorović (23). Kod Cibone opet je najefikasniji bio Andrija Žižić koji je uz 20 koševa dodao 9 skokova. Blassingame je dodao 16, a Strawberry 10 koševa.

Nakon susreta trener Danijel Lutz nije krio razočarenje porazom: “Bez obzira na to što preko mjesec dana ne treniramo na način koji bi htjeli mislim da nam se stvari poput primanja lakih koševa dodavanjima preko cijelog terena ne bi smjele događati. Nama ova utakmica nije smjela biti neznačajna, a naša reakcija danas nije bila prava. Moramo naći energiju u obrani kako bi mogli igrati tranzicijsku košarku. Ovosezonski nastup u ABA ligi je najlošiji u povijesti. I da nije bilo ove zadnje utakmice mogu reći da je ovaj dio koji sam ja radio bio pozitivan jer smo uspijeli uspostaviti igru. Ligu je obilježila integracija Daria Šarića u momčad koja je poremećena odlaskom visokih igrača pa njegov talent nije mogao doći do potpunog izražaja. Ali iskreno u konačnici sezona nije bila dobra.

Gostujući trener je bio zadovoljan nastupom u ABA Ligi: “Lijepo je sezonu početi pobjedom i završiti pobjedom. Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali se nemože reći da nismo ni Cibona ni mi htjeli pobijediti. Mislim da smo zasluženo pobjedili i na kraju zasluženo osvojili prvo mjesto i trebali bi igrati Euroligu“.

Cibona je sezonu u ABA ligi završila na omjeru 9-17, a već u utorak započinje PH gdje će u obranu naslova momčad Danijela Lutza krenuti u Rijeci kod domaćeg Kvarnera 2010.

CIBONA – IGOKEA 78:87 (22:19, 14:27, 25:25, 17:16)

Cibona: Blassingame 16, Šarić 7, Marčinković 5, Mazalin, Rozić 7, Strawberry 10, Nicević 7, Žižić 20, Arapović, Kovačević 6.

Igokea: Dozet 5, Jorović 23, Komatina 6, Radetić, Gajović 8, Radukić, Šulović, Bocka 4, Brkić 9, Hammonds 7, Edwards 16, Štemberger 9.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL & Ines Ibrišević