Cibose sutra čeka prvo od dva uzastopna gostovanja u ABA Ligi. Momčad Danijela Lutza u 18. će kolu sutra u 17 sati igrati u Zadru.

Najavljujući sutrašnji susret trener Danijel Lutz rekao je: „Porazom od Krke nam je svaka utakmica postala izuzetno bitna. Trebamo tražiti pobjede koje znače bijeg s dna tablice. Ako kažem da je Zadar u ovom trenutku najgori mogući odabir za nas, govorim istinu, ali i oni su u istoj poziciji kao i mi. Ne odlazimo tamo s mislima o porazu. Idemo odigrati fajtersku utakmicu i napraviti sve da dobijemo. Igramo jednu utakmicu tjedno i zbog toga nema mjesta ni za kakvu rezervu. Kada se vidi naš položaj na ljestvici, nemamo nikakvu ispriku da ne ostavimo srce na parketu.

Trener Cibosa opisao je Zadrane kao momčad koja ima ispunjen roster. Dodao je i da se radi o suparniku koji ima nekoliko specifičnosti: „Mogu igrati s tri visoka, nekada znaju koristiti Travisa i Krasića na poziciji ‘trojke’. Travis kao njihov primarni scorer i čovjek koji uzima jako puno šuteva se s određenom visinom ponaša kao vanjski igrač, igra licem košu. Izuzetno je bitno pokvariti njegov postotak šuta. Svi ostali u Zadru prihvaćaju Travisove promašene šuteve kao dodavanja, frenetično idu na skok u napadu. Trebat ćemo kontrolirati skok u obrani jer time samima sebi dajemo šansu u utakmici.

Što se tiče Cibone, Rozić više nema temperaturu i trener računa na njega. Pavle Marčinković stisnut će zube dok se potpuno ne sanira ozljeda pokosnice, a sutrašnji roster biti će pomlađen i Lovrom Mazalinom i Markom Arapovićem.