Cibona je utakmicu povodom obilježavanja 30 godina od osvajanja prvog europskog trofeja, Kupa pobjednika kupova 1982. godine, na kraju odigrala u svojoj dvorani i odnijela pobjedu protiv velike turske momčadi Anadolu Efes 70:66 (16:15, 21:15, 16:14, 17:22).

Cjelodnevni program, tijekom kojeg su se obje momčadi družile s građanima na Trgu bana Jelačića s kojeg su i uputili poziv publici u Draženov dom, završio je zasluženom pobjedom domaćina.

Cibosi su agresivnije otvorili utakmicu, stekli prednost i na kraju slavili pred 4.000 navijača.

Trener Mršić je nakon utakmice bio zadovoljan igrom svoje momčadi. Na press konferenciji je rekao: „Intenzitet je bio solidan s obje strane no mi smo tijekom većeg dijela utakmice kontrolirali igru i rezultat. Ipak, nismo još na nivou na kojem bi trebali biti. Ima još dosta rada pred nama. Tempirali smo formu za početak sezone i kroz pet, šest dana očekujem da budemo na višem nivou nego danas.“

Kod Cibone je Marin Rozić postigao 13 koševa, a Zubčić i Carter dodali su po 11 poena. Goste su predvodili Erden i Vujačić s po 13 poena.

Spomenimo i to da je početno podbacivanje izveo veleposlanik Turske u Hrvatskoj, gospodin Burak Özügergin, a tijekom poluvremena su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Cibone Ivica Lovrić ekipi iz 1982. godine uručili prigodne poklone Ciboninog sponzora, tvrtke Franck. U spomenutom sastavu, pod trenerskom palicom Mirka Novosela, bili su: Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Damir Pavličević, Tomislav Bevanda, Mladen Cetinja, Krešimir Ćosić, Sven Ušić, Srđan Savović i Rajko Gospodnetić.