Cibosi su nakon jučerašnjeg poraza od Cedevite (70:79) i dalje u prednosti. Vodstvo u finalnoj seriji smanjeno je na 2:1, no nova prilika za osvajanje naslova prvaka Hrvatske Ciboni se pruža već u utorak. Četvrta utakmica završnice doigravanja igra se u Domu sportova 5. lipnja, u 20 sati.

Pred početak jučerašnje utakmice predstavnici Smogovaca, Cibonine navijačke skupine, proglasili su Zacka Wrighta Vukom godine te tako nagradili njegovu borbenost i doprinos igri Vukova. Međutim, i Vukovi redovito ističu doprinos publike, posebno Smogovaca, koji su postali šesti igrač Cibone. Publika je pljeskom pozdravila i Cibonine kadete koji su jučer također bili na parketu. Povodom osvojenog naslova Kadetskih prvaka Hrvatske primali su čestitke predsjednika Cibone Ivice Lovrića i poklone predsjednika uprave Francka Dubravka Artukovića.

U krcatom Drženovom domu koji se plavio, Cibosi su imali fantastičnu potporu navijača. Nažalost, ni gromoglasno navijanje, ni čudesan ugođaj, a niti velika želja nisu donijeli pobjedu. Finalna serija se nastavlja. Jučerašnja utakmica svakako je bila uzbudljiva i neizvjesna. Cibona je odlično startala i nakon pet minuta imala +12. Na poluvremenu je bilo izjednačeno (36:36), a tri minute prije kraja Cedevita je bila 10 poena u prednosti (56:66). Onda je Damjan Rudež, samo šest desetinki prije završetka, mirnom rukom pogodio tri slobodna bacanja za 66:66 i produžetak. Ipak, gosti su bili bolji. Trener Repeša nakon utakmice je rekao: „Čestitam Cedeviti na zaista zasluženoj pobjedi. Iako smo došli do produžetka, bilo bi nepravedno da smo dobili utakmicu. Oni su igrali puno bolje.“ No, popularni Jasko je i dodao: „Sada treba pokazati karakter i timski duh koji ova ekipa ima. Idemo dalje. Ohrabrujuće je da smo sve osim prvih 15 minuta odigrali katastrofalno i igrali produžetak. U utorak je nova utakmica. Sigurno će biti bolje.

Uvjereni smo da će svi koji su jučer bili u Draženovom domu poželjeti u utorak doći u Dom sportova te i tamo napraviti odličnu atmosferu. I prošlog utorka tamo se orilo heja, heja, Cibosi. Neka tako bude i ovaj put. Zajedno za prvaka!