U Savskoj je danas u podne održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi trener Košrakaškog kluba Cibona Veljko Mršić. Predsjednik kluba Ivica Lovrić tom je prigodom rekao: „Dogovorili smo s gospodinom Veljkom Mršićem da je on novi trener KK Cibona. Potpisali smo ugovor na tri godine. Želja nam je bila da, nakon odlaska gospodina Repeše, imamo trenera koji je spreman svoj rad podrediti ciljevima Cibone, a ciljevi su takvi da uz minimalan budžet maksimalno radimo na razvoju mladih igrača. Vjerujemo da je Veljko Mršić upravo trener koji jamči da će takav put biti uspješan.

Veljko Mršić zahvalio je klubu na podršci i povjerenju koje mu je ukazano te dodao: „Cibona uvijek ima visoke ciljeve i od Cibone se uvijek očekuju dobri rezultati. Sada se moramo dobro koncentrirati i dobro skautirati kako bi napravili kompetentnu momčad koja će imati perspektivu i čija će vrijednost rasti. Nema prostora za greške.

Novi trener bivši je igrač i bivši kapetan Cibone. Godine 1986. prvi je put došao u Cibonu. Zadržao se dugo, a onda je igrao i za turski klub Nesas, pa za Žalgiris, za talijanski Varese, Unicaju iz Malage, Olympiacos, španjolsku Gironu i Granadu, Milano, Split, Fenerbahce i Kijev. U Kijevu je odigrao i svoju posljednju sezonu (2004./2005.). Trenersku karijeru počeo je 2006. godine u Splitu. Vodio je talijanskog prvoligaša Varesea (2007./2008.), a iskustvo je stjecao radeći kao trener mlađih uzrasta. Nedavno je juniore Cedevite odveo do naslova prvaka Hrvatske, a pobjeda nad favoritima, juniorima Zagreba koje su predvodili Šarić, Hezonja i Mavra, ocijenjena je kao velika zasluga trenera Mršića.

Veljko Mršić ovom je prigodom još istaknuo: „Cibona je Cibona. Uvijek. Čast je kada te Cibona odabere za trenera.

Kako je danas rečeno, vizija razvoja Cibone koju zastupa klupska uprave podudara se s vizijom novog trenera. Ulagat će se u mlade igrače, a trener Mršić svojim je trenerskim radom zaslužio ukazano povjerenje.