U petak, 4. svibnja 2012., u 19 sati, Cibosi na svom parketu dočekuju stare rivale, košarkaše Zadra.

Na konferenciji za novinare održanoj u Ciboni pred sutrašnju utakmicu 12. kolo A-1 Lige za prvaka trener Jasmin Repeša jasno je rekao da opuštanje, iako je njegova momčad neporažena u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva i ostvarila je dvanaest uzastopnih pobjeda te već osigurala startnu poziciju broj jedan, ne dolazi u obzir. Trener je dodao: „Svaka utakmica nama je prilika da budemo bolji i bez obzira što smo osigurali poziciju broj jedan za play off nemamo pravo na greške. Pogotovo nakon posljednje utakmice sa Zagrebom u kojoj smo primili 24 koša u posljednjoj četvrtini. Tada nisam zvao time out da vidim koliko gluposti možemo napraviti. Sada nas interesiraju nova dva boda. Moja ekipa dobro trenira, svi su zdravi i spremni za sutrašnji susret.

Zadranin Pavle Marčinković pred sutrašnju utakmicu protiv kluba u kojem je napravio prve košarkaške korake rekao je: „Ovo je samo još jedna utakmica u nizu i želja nam je popraviti neke stvari koje smo loše radili. Želimo padove u našoj igri svesti na minimum i poboljšati formu pred play off.

Svi u Ciboni raduju se dobroj atmosferi koju očekujemo s obzirom na protivnika koji dolazi u Draženov dom, a popularni Jasko i ovaj put posebno je naglasio koliko njemu i dečkima znači podrška navijača: „I ovom prilikom zahvaljujem navijačima koji dolaze u sve već broju i sve su glasniji. Iz utakmice u utakmicu sve bolje čujemo navijanje s tribina pa pozivamo ljubitelje košarke da dođu i sutra. Ipak je, zbog tradicije ova dva kluba, utakmica protiv Zadra nešto više od obične utakmice.

Dodajmo još da Košarkaški klub Cibona, uz podršku Francka, Kraša i Coca – Cole te uz medijsko pokroviteljstvo radiopostaje Antena Zagreb, dan nakon utakmice na glavnom subotnjem gradskom okupljalištu – popularnom Cvjetnom trgu, organizira druženje Cibonaša. U razdoblju od 11 do 14 sati na Trgu Petra Preradovića svi Cibonini navijači imat će priliku zaigrati košarku te se družiti sa sadašnjim, bivšim i budućim igračima Cibone.

Pridružite nam se u petak na utakmici pa u subotu na Cvjetnom trgu!