Nakon što je u prvoj polufinalnoj utakmici Cibona pobijedila Zadar s uvjerljivih 29 koševa razlike, u petak će u 20 sati Vukovi gostovati u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Trener Cibone Jasmin Repeša na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio: „Imamo 1:0 vodstvo u seriji i odlazimo u Zadar odlučni da završimo posao i plasiramo se u finale. Znamo da će biti teško jer je poznato kakva je atmosfera kad se igra u Zadru, a uz to smo nakon dugo vremena ostali bez dvojice igrača u rotaciji i sada imamo kraću klupu.“ Podsjetimo, u prvoj utakmici polufinalne serije, nevjerojatnim spletom nesretnih okolnosti, ozlijedila su se dva vrlo važna igrača, Antwaina Barboura (prepona) i Andrije Žižića (gležanj).

Osvrnuvši se na posljednju utakmicu protiv Zadra, Repeša je nastavio: „Moramo bolje kontrolirati defanzivni skok i manje gubiti lopte u tranziciji. Moramo svaki dan imati sve veću disciplinu u igri, a tu pogotovo mislim na napad.

Amerikanac Zack Wright nastavio je: „Moramo biti koncentrirani i završiti seriju u Zadru kako bismo se što bolje odmorili i pripremili za finale. Dosta će nam nedostajati dvojica ozlijeđenih igrača, ali što se može. Vjeru nam daje dobra igra u prvoj utakmici.

Damjan Rudež još je dodao: „Sigurno je da nam neće biti lako jer je Zadar borbena momčad koja ostavlja srce na parketu. Želja nam je završiti seriju i siguran sam da smo spremni za to.

Vjerujemo da će se želje trenera i igrača ostvariti te da će se pobjednički niz nastaviti kako bi Cibosi već sutra osigurali prolaz dalje.