Sutra na Veliki petak, u 19 sati, Cibona će u utakmici VI kola Lige za prvaka ugostiti košarkaše Splita.

Vukovi idu na još jednu domaću pobjedu jer žele i nakon sutrašnjeg susreta biti na vrhu ljestvice. U dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva su nepobijeđeni. Sutrašnji protivnici, košarkaši Splita, imaju četiri pobjede i samo jedan poraz, onaj iz I kola, s gostovanja kod Cedevite (101:79). Splićani su do sada doma pobijedili Zadar (79:73) i Jolly (86:77) te u gostima Zagreb (106:78) i Zabok (101:91).

Pred sutrašnji susret trener Cibone Jasmin Repeša rekao je: „Rezultati i igra Splita u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka pokazuju u kakvom su stanju. Ozbiljan su protivnik i čeka nas ozbiljna utakmica. Znamo da Subotić i Mimica izgledaju odlično i šuterski i puni su samopouzdanja. Babić je drastično podigao svoju kvalitetu. Tu je i Dijan koji sigurno može pomoći svojim iskustvom, a ispod koša imaju vrlo kvalitetne igrače Vujčića, Grgurevića, Sobina. U odnosu na nas imaju nešto kraću klupu i tu vidim našu prednost. Igramo doma. Utakmicu moramo dobiti. Siguran sam da imamo snage limitirati njihovu kvalitetu i pobijediti. Moramo. Nema alternative.“

Cibonin centar Andrija Žižić dodao je: „Pred nama je vrlo ozbiljna utakmica jer Split je neugodna ekipa u kojoj se isprepliću mladost i vrhunsko iskustvo, a to nikako nije za podcijeniti. Igrao sam tamo i znam od kakvog su značaja za njih utakmice s Cibonom. Siguran sam da žele doći i pobijediti. Dobro su popunjeni na svim pozicijama, igrat će s 500%, a ne 100% jer su u pozitivnom ritmu i sve će napraviti da pobijede. Na nama je da to spriječimo. Moramo biti maksimalno koncentrirani kako bi dobili utakmicu.“

Sutra na parketu neće biti Davora Kusa koji zbog ozljede leđa treba nekoliko dana mirovanja. Trener Repeša vjeruje da će do susreta sa Zagrebom, u utorak, Kus biti spreman. U sutrašnjem sastavu zato će ponovo biti perspektivni petnaestogodišnjak, Marko Arapović.

Vjerujemo da nas čeka zanimljiv košarkaški dvoboj pa ovim putem pozivamo ljubitelje košarke u Draženov dom na utakmicu Cibone i Splita.