Cibona je danas, u unaprijed odigranoj utakmici 14. kola Lige za prvaka, bila bolja od Zagreba i upisala dvanaestu pobjedu u nizu.

Oslabljeni Zagreb CO, u kojem su se ovog tjedna na popisu ozlijeđenih našli i Kruno Simon i Petar Babić, nije imao dovoljno kvalitete za pariranje Ciboni.

Unatoč pobjedi, trener Repeša je nakon utakmice kritizirao pristup svoje momčadi rekavši: „Ruku na srce, uz puni respekt prema Zagrebu, ali uz njihove probleme prije utakmice koju su faktički igrali bez pola momčadi, mi smo bili veliki, veliki favoriti i sasvim je prirodno da smo utakmicu dobili. No, dobar dio utakmice odigrali smo ispod svakog nivoa. Zabrinjavajuće ponašanje i zabrinjavajući odnos pojedinaca prema poslu. Morat ćemo tu neke stvari staviti na svoje mjesto, a kad ja stavljam stvari na svoje mjesto, onda je vrlo zeznuto. Rezultat mi nije bitan. Bitan je pristup, odnos i koncentracija. Treba svaku utakmicu iskoristiti za što bolju prezentaciju jer smatram da svako tko radi u Ciboni mora tako razmišljati. Očekujem 40 minuta perfektnog pristupa, a kolika će biti rezultatska razlika nije mi bitno. Hvala publici koja je došla i kojoj smo ostali dužni. Zagrebu želim svako dobro, a malom Šariću najiskreniji komplimenti na igri koju je pokazao večeras.

Cibonu su predvodili Marin Rozić i Antwain Barbour s po 16 poena, Rozić i osam, a Barbour sedam skokova. Slijedi Khalid El-Amin koji je postigao 15 poena.

Zagreb je imao dvojicu koji su otišli preko 20. Mulaomerović je završio s 25 poena i sedam asistencija, dok je Dario Šarić ubilježio još jedan double-double, s 23 poena i 10 skokova.

KK Cibona – KK Zagreb 100:85 (27:23, 28:15, 27:23, 18:24)

KK Cibona: Kus 9, Suton 13, Zubčić 0, Barbour 16, Rudež 12, Marčinković 9, Rozić 16, Hampl 0, Žižić 0, El-Amin 15, Wright 7, Kovačević 3.

KK Zagreb: Mulaomerović 25, Mašić 0, Halilović 2, Morović 2, Novačić 2, Markota 11, Rančić 8, Prostran 0, Mavra 2, Ožbolt 8, Rikić 2, Šarić 23.