Danas je Cibona u dobro popunjenom Draženovom domu bila bolja od podgoričke Budućnosti.

Vukovi su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine bili na +10 (26:16). Iako su u drugoj i početkom treće četvrtine imali pad u igri, na kraju su ostvarili pobjedu nad trećeplasiranom ekipom na ABA ljestvici. Pred raspoloženom publikom držali su prednost praktički tijekom cijele utakmice i na kraju zasluženo slavili.

Za Cibonu je najviše poena postigao iskusni Davor Kus (17). Goran Suton pridodao je 11 poena, a Pavle Marčinković ubilježio je 10 poena.

Za goste je najviše poena postigao Čedomir Vitkovac (22), uz 8 skokova i 5 asistencija.

Trener Cibone Jasmin Repeša nakon utakmice je rekao: “Dobro smo otvorili utakmicu no nakon početne svježine, kada su protivnici uveli mlade dečke sa ekstra energijom, pojavili su se i očekivani problemi. Mislim da je presudila pozitivna energija koju su donijeli Marčinković i Kovačević. Da mi je netko prije utakmice ponudio pobjedu i s jednim poenom razlike, objeručke bih prihvatio. Mogu samo čestitati igračima na energiji, želji i volji kakvu su pokazali. Želim i od srca zahvaliti svim gledateljima koji su došli u dvoranu po ovako lošem vremenu. Pripadnost klubu je nešto što me najviše raduje. To nam je obaveza više da budemo još bolji u svakoj idućoj utakmici.“

Sljedeći tjedan Cibose čeka gostovanje u Vršcu, kod Hemofarma, gdje će dati sve od sebe ne bi li ostvarili jedanaestu pobjedu u ABA Ligi.

KK Cibona – KK Budućnost VOLI 80:74 (26:16, 20:26, 15:15, 19:17)

KK Cibona: Kus 17, Suton 11, Barbour 0, Rudež 9, Marčinković 10, Rozić 7, Harper 7, Žižić 6, El-Amin 6, Kovačević 7.

KK Budućnost VOLI: Mihailović 0, M. Popović 13, M. Milošević 0, Krstović 4, Radović 0, Vitkovac 22, Dubljević 17, A. Popović 0, Ivanović 10, Rizvić 4, Anderson 1, Bouldin 3.