U subotu 7. siječnja u 17:00 sati Cibona će, u utakmici 14. kola ABA Lige, ugostiti ekipu Radničkog.

Ovo će biti prva utakmica u kojoj će Cibose voditi novi trener, istaknuti košarkaški stručnjak, Jasmin Repeša koji je na konferenciji za novinare pred susret s Radničkim rekao: „Nakon turbulencija pokušavamo stabilizirati sportski dio. Imamo novog igrača Khalida El-Amina koji je posljednju utakmicu igrao u travnju prošle godine i još nije fizički potpuno spreman. Trebat će mu vremena da dosegne sportsku formu kakvu bi mi željeli no došao je u boljem stanju nego smo očekivali pa gledam s optimizmom na njegovo uklapanje u tim. Igrači vrijedno rade, trude se, svjesni su situacije u kojoj smo se našli nakon nekoliko uzastopnih poraza i svi imaju veliku želju da prekinemo negativni niz te ostvarimo pobjedu na domaćem terenu. To je i model ponašanja koji očekujem. Cilj mora biti da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se svaka utakmica pokuša dobiti.

U subotu trener Repeša vjerojatno neće moći računati na Tomislava Zubčića kojeg muči ozljeda skočnog zgloba. Nadamo se da će biti spreman do utorka kada Cibona gostuje kod Krke.

Što se tiče ekipe iz Kragujevca, Repeša je rekao: „Ekipa Radničkog ima lijep sistem igre. Kreatori su razigravači Marković i Pavković koji su glava toga tima. Imaju dominantnog centra Simona i veliki broj atletskih, mladih igrača. Ekipa je posložena i istrenirana te je težak protivnik za svakoga u ABA Ligi.

Vukovi su trenutno na sredini tablice ABA lige sa sedam pobjeda i šest poraza. Radnički ima jednu pobjedu manje (6/7). Zadnji susret dviju ekipa bio je u listopadu 2011. kada je Cibona nakon produžetaka izborila pobjedu na vrućem parketu kragujevačke dvorane „Jezero“ (94:98).

Cibona u subotu priželjkuje potporu s tribina pa, umjesto gledanja prijenosa uživo na Arena Sportu, pozivamo Cibonine navijače, ali i sve ljubitelje košarke, dođite u Draženov dom i navijajte za Cibose.